有無巴絲係讀master 轉行,同本身個degree 完全無關係嘅

411 回覆
179 Like 4 Dislike
唔係好似 係真係好難 利伸 放棄apply 去左讀其他health allied
有d想試下 但冇聽過人討論 係咪要靚背景 加有prof reference?
2.1 up 有reference + interview
2.1 up 即係Second up?
得second low 係咪可以唔洗報poly既ot pt? 之前係讀biomedical engine
英國/澳洲個d大家點睇?
試都可以唔洗試

係澳洲讀緊
讀mot mpt?
其中一樣
無知一問 番到黎洗唔洗考d咩試?
同埋係咪讀2年?
ching點解咁講?
岩岩唔記得quote
ching點解咁講?
憎多粥少
又有機會中年失業
兩年到兩年半

唔洗 等批牌
師兄 tg問下你讀既詳情方便嗎
Yovr3
BBA mkt 1st hon畢業
畢業左兩年 仲係好垃圾
mkt競爭又好大... 自己數又唔好唔太想做banking
都唔知讀咩master好
想知如果中學都係文商出身
營養學/law/psycho master都有興趣
我既人生好失敗 想砍掉重練
Nurse啦
營養師比班19港女圍爛玩爛個名
Psycho你本身有料先考慮啦
d人好competitive
個個都覺得psycho好好玩
但其實讀嘅未必同你想像中一樣
試下睇下入面psycho textbook同journal先
Planning field, 身邊都識幾個都係靠master 轉行

有hotel man, 教育界,新聞界,science
Psycho 你無first hon 都好難入到clin psy/edu psy......之後又要實習, 每年clin psy/edu psy 得2間大學有, 仲要隔年收人......絲打行psy 呢條路請3思....
競爭好大......大過做BBA的工
巴打好熟!
請問巴打熟唔熟new Zealand有無CP 課程?
可否講下AUS 個CP course 係邊個?
我揾親都要係本身有bac in psy先可以讀CP
有bach in psy可以唔洗諗
咩類型既 planning 請問?
Urban planning
黎緊7月monash ot master
巴打有冇話點解咁伏 好想有個心理準備
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞