有無巴絲係讀master 轉行,同本身個degree 完全無關係嘅

411 回覆
179 Like 4 Dislike
收左再諗 去坡國做 好似係 d fd同我講需求幾大
Pt有排都未爆
讀左online course 去外國讀mpt 係咪最快同最易
坡國好似人工低啲?
睇人工高低做乜 睇生活質素先係重點
因為感覺 PT 去到嗰邊嘅人工唔高唔低

但80%本地人都住緊組屋,外地人無組屋唔知會唔會生活成本高咗
LM
巴打講得好岩 話無新地就無野plan的 一定唔撚識咩係urban planning 自己本身好鐘意了解唔同planning policy 同埋分析香港planning 的問題
urban planning 唔係淨係plan野咁簡單 唔係淨係單純咁plan一個新的地方 睇下有咩可以發展 最難係你點解決城市問題 呢個先係planning的重心

利申: geog 讀過下UP
都同意, 如果係文商master, first hon 都好難報一D 對數學要求高的Master.............

學店master學位就應該唔難入........但3大master, 如果係有牌考/學校有安排intern/placement 的學科, 就相對難入..... (例如MSc Real Estate)
有冇巴打係Sci轉eng?想去外國讀Meng技術移民
應該去外國
應該唔會爆
但比呢度吹奏得太勁好似搞到allied health係神工咁
其實係起薪高d外唔一定好過n展
點解唔試下做一兩年n展先
想傾咩
想傾 allied health master 都可以搵埋我

https://t.me/verdergrn
咁就大鑊了
我係負碌入咗翻譯呢一行,宜家想補番個學位 ,但又無理由讀多個bachelor's degree...
都係對allied health有興趣 求add
https://t.me/Zxcbnmgh
Master又難入
grad左考到牌又唔一定有工做

香港同地有關既行業除左地產,係無其他行業有出路
由規劃到工程到測量全部都係濕鳩。
巴打你做緊邊行?
你好似好熟行情
4年前為興趣揀讀工程 而家後悔到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞