女醫學生活活凍死!忘帶28元車費 司機狠丟包「零下20℃」荒野

541 回覆
49 Like 465 Dislike
東歐人=白皮豬
你腦入面無法律喱個concept架?
多謝整理

就咁睇架車應該未開

錢未俾 車未開即係個服務都稱唔上開始左

同上面有人話做做下手術唔做根本唔同

我重申係覺得司機係仆街 無道德

但係咪真係要受法律責任
結果論, 個司機就實有問題架啦
但個point應該係個司機有無reasonable ground相信個女仔在落咗車之後都生存到
例如話不嬲好多人平時想搭霸王車, 個司機不嬲都咁趕客既, 而之前都無出過意外
睇篇報導講唔出D咩
零下20 點生存
餐廳都叫做要出材料
醫生都叫做要出技術
咁一架車有客又係咁行無客又係咁行
我唔覺得三樣嘢可以相提並論
鬼佬on99
咁靚女,我請佢撘都得la
篇文仲有好多嘢未知
開緊車行到一半趕人
同開車前趕人差好遠
伊莉娜嘗試穿過森林,想走到4英哩外的村莊,結果失蹤。
即係其實佢諗住返屋企定係直接去目的地?
咩叫 "條女死硬 " ?
個女仔係車站行返轉頭返屋企咪得囉
開左車幾耐掉低佢?
照計上左車,頂多咪半分鐘就知有冇錢比
半分鐘架車開得幾遠?已經開到去荒山野嶺?
如果係開左一段距離,個司機絕對有責任
我諗正常機都係車到去目的地再收錢/免費車佢一程
如果唔係既咪車返佢去起點/車佢去差館
冰天雪地行到半路掉個女仔落車,仲想話個司機做法冇錯?
咪咁戇鳩啦連登仔
呢d野基本上唔會發生係香港,就算真係無錢,三更半夜司機都唔會趕你落車,btw rip
我讓座俾大肚婆咪對其他乘客好唔公平?而家講緊需要同唔需要幫既問題 關公平咩事
拿 首先我就覺得錢未俾 車應該係未開

個例子已經唔岩

但如果你硬要講都唔岩

正確黎講係

你朋友本身已經係零下20度既地方

你再車佢去零下20度既地方放低佢

再重申 我覺得司機係仆街黎 係無道德
6 km , 如果平路就行一小時左右
如果出面零下二十度我會同條女畀埋

連登人才多 一點都仲有俄文大師
最有腦果個係你啦 屌你老母
想佢死同想佢落車根本係兩件事
係咪見到有人死咗就俾感性支配咗理性呀
何況佢死係因想穿過森林然後出事
呢件事只能說司機都有部分責任
上面d巴打同連登仔咁認真討論
班友出哂名無同情心同理心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞