女醫學生活活凍死!忘帶28元車費 司機狠丟包「零下20℃」荒野

541 回覆
49 Like 465 Dislike
真係好鍾意睇你地懶係好理性咁去分析
連登仔可以做到無哂感情去處理任何野
型到癲 肯定個個做大事
如果你個手術做左一半先知佢冇錢唔做落去
同樣,如果你比住到半夜先知佢冇錢掉佢去出面
你一早唔比佢住/唔同佢做,佢仲有可能搵第二個幫手
條女仲係車站/試區被拒載點都未至於死
可能烏克蘭條條女都咁既level
前面炒撚晒車啦,你仲俾油撞埋去做乜呀?

成個 Post 就係反映緊香港, 甚至全世界一個大問題.

1. 閪邊親, 只要有女人蝕底就唔再講理由, 咩法律都拋諸腦後

2. 法律係用唔係守, 覺得唔應該將法律應用時就屌柒人執到正. 呢 D 其實就正正係支那人果套. "他只是個孩子呀?"

後面有人再提條女係自己落車, 成塊用完 M 巾打落班狗公潑婦到

我夜晚係港大上車要過海, 幾分鐘後發覺無錢, 八達通唔 work. 我自己揀係上環落車. 無人迫我.

之後我戇鳩鳩諗住游水過海, 但係中間因為無力浮左係到比船睇唔到駛過將我分屍個頭爆晒 D 魚食晒我個身身首異處.

咁個司機洗唔洗負責呀? 個司機知鳩我想點?

再推落去, 如果司機要為落車後既一切負責, 咁仆街啦我諗聽日開始無人再揸車.

咁撚鐘意推, 不如你推埋個老豆老母出黎批鬥? 當年唔生條女就無慘劇啦

同埋你又類比漏咗氣溫, 呢個係一個好重要因素, 兼且司機已知, 亦清楚踢佢落車後呢個因素會導致嘅後果
如果個女仔堅持坐喺架巴士入面,司機趕唔到佢落車吧?而家講緊佢自己落車,如果佢行番自己屋企應該冇事,巴士司機係唔夠細心,不過要負法律責任好似又太誇張
如果死果個係男
上面班月入三皮都無兼住公屋無車無女嘅毒撚只會講渣Ga
而家一見係女成班狗公格出晒來
笑死
有好多人都講就算法律上都未必過到骨
佢自己選擇性回覆嗟
屌, 根本成件事都戇鳩,唔夠錢咪終點站叫人俾, 呢個世界有電話㗎嘛, 為咗幾蚊殺人值得咩? 唔得咪叫佢交出身份證出嚟mark低佢囉佢唔畀咪差館告佢!
香港公立醫院就會幫你做埋,救完你先收錢
私立同外國醫院就唔知
驗眼啦老哥
其實有reasonable ground 架喎,我會expect 零下廿幾度你能夠由屋企過到來巴士站,應該可以返屋企攞錢架喎

而家唔係車到半路中途唔識既地點放低佢
鍾意你最尾個句,太多人想睇人折墮同受難
理性討論,點會有人蠢到未到站就同司機講無錢
內文都話夠料就告司機
可能炒完再炒呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞