女醫學生活活凍死!忘帶28元車費 司機狠丟包「零下20℃」荒野

541 回覆
49 Like 465 Dislike
咁都有得告
自己搵shelter啦大人大者
事實證明,連登係女權人士討論區
靚女限定

全港最大狗公論壇
兒登仔
仲炒車
抄車唔緊要,但係前面撞曬車都仲炒埋去
所以人地咪話理性討論囉
冇話過佢道德冇錯
但係係另一個角度睇
唔企人性角度 佢係冇錯

大家企唔同觀點討論
人地話左理性咁講
佢本人又冇認同亦冇話佢有人性
你硬係要用另一個觀點駁佢
根本雞同鴨講
跌咗落地下都要揦返拃沙
炒你就炒啦
你個例子唔太岩
而家人地係開左車先發覺冇錢
如果用返你個例子既話
應該係做手術做到一半先發覺冇錢
之後個醫生求其幫你縫返個傷口
跟住病人死左
如果發生係支拿國,蝗蟲會趕個司機落車,凍死既就會係…
留名等見罵戰
鬧咗咁多版都睇唔到?
假設係司機趕佢落車

凡事都有兩面睇 事實上個司機如果真係趕左佢落車 咁佢係無人性 係唔岩 基於你成長既價值觀 你知咁做係唔岩 所以唔應該去做

但係理性睇 個司機係冇錯 有乘客無錢搭車 我車佢係人情 唔車佢係道理 加上如果你長期係零下20度生活 你唔會特別放大呢個溫度數字 點會專登諗喂出面零下廿度喎 你都係唔好落車啦 咁啊?

其實佢地唔係懶理性 人地都講到明理性咁討論 證明佢識得由唔同方向去思考成件事

你覺得isis 殺人唔岩 因為你成長過程建立既價值觀話你知殺人係錯好殘忍 但係當地人成長過程既價值觀無建立呢樣野 佢地自然唔覺得殺人有咩問題

唔認為司機趕佢落車係完全正確 但係佢咁做亦唔係係錯哂
咁司機啱定錯,兒登雙重標準有左答案未,咁都去到20頁
朝早瞓醒個post 乜仲有人推緊
烏克蘭女都幾正,轉甜post 啦
條女自己要落車關個司機咩事
痴線,荒山野嶺,零下溫度
佢除咗死之外仲會點?
有個雪人黎救佢咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞