[互動故]我要做車手!(6)

1001 回覆
78 Like 3 Dislike
B
B
一打十二個終究是電影情節,在現實上難以發生,

我被包圍,拳打腳踢,毫無還擊之力。

「知驚未?竟然夠膽一個打十二個!」其中一人罵向負傷捲伏在地上的我。

「...」我痛得發不出聲來。

「今次當係少少教訓!架車我哋收返走!」另一人說。

同一時間,由石澳泳灘追來的同黨也到達了。

「教訓完佢啦?」同黨的其中一人問。

「嗯!幾乎打撚到佢嘔泡。」

「嗱!借車唔還嘅下場就係咁!以後唔好啦!」同黨的其中一人再向倒在地上的我補上一腳。

「嗚!」被狠狠再踢一腳的我發出悲嗚。

於是,我被遺棄在石澳路上,漸漸失去了意識。
------------------------------------------------------------------------
[本次沒有選項]
仆街天行
一定要教訓天行
天行
師父救我啊
天行仆街死
「咕咕咕...咕咕咕...」是乜鳩...不對,是斑鳩的叫聲。

我醒了過來,疼痛的感覺還在蔓延。

打開眼晴,已是早上...

「你醒啦?」是一把女聲。

「痛...」我慢慢坐起身,發現自己身處昨晚的士多內。

「尋晚你應該係俾人打完,見你瞓咗係馬路中心。」女子走近扶我起身。

「係...唔關我事,俾人陰。」我嘗試解釋。

「好在尋晚Uncle叫我出嚟執你返嚟咋,唔係分分鐘俾車車死。」女子轉身倒了一杯水。

「咳...」她所說的Uncle,應該就是昨晚在看電視的大叔。

「唔好講咁多嘢住,好好抖下先。」女子把水放在我身旁就轉身到外面去。
------------------------------------------------------------------------
A:喝水
B:再次致電天行
C:外出尋找大叔
D:到海灘玩水
A
D
D
D
D
D
D
D
D
d
屌你玩水
D
A
D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞