[互動故]我要做車手!(6)

1001 回覆
78 Like 3 Dislike
死神大獲啦
佢唔知主角後面有班更cls既連登仔
C
「叫白車啦!」我向Ella大叫。

「白車!!!」Ella大叫。

後續...醫生說死神只是輕微的腦震盪和皮外傷,沒有大礙。

沒有大礙...確定嗎?

踏盡油門把車撞向毫不相識的人,應該不是精神錯亂就是生無可戀。

據說警察也會向他起訴,罪名是「危險駕駛」,不過對他來說也無關痛癢吧。

猶幸我們則只有受驚,沒有受傷。

在醫院檢查完畢,步向醫院出口之時,

遠處傳來急步聲...

「阿囡!你無事吖嘛?」是Ella的父親。

隨後,他看一看我,問:「你又帶我個囡去完邊嚟?」
------------------------------------------------------------------------
A:年宵市場
B:學做生意賺錢
C:出街hea完返緊屋企
D:三萬蚊,過夜!
C
d
太耐冇試過唔正常
係時候啦

C!
D
太耐冇試過唔正常
係時候啦

C!

D先岩
D
還掂都兜到
B
正常同事實都係b

但睇左咁耐 跟大隊 D
C
D
D
d
D
D
D
D
B
賺左三萬 係年宵市場過夜呀
D
「三萬蚊,過夜!」明明對方是警隊高層,我卻絲毫不想認真地應對他。

「你講多次!?」Ella父親瞪大雙眼。

「要我講幾多次都得!三萬蚊,過夜!」我氣宇軒昂地叉腰。

「你!」Ella父親舉起右手,彷彿想有所動作。

「你夠膽喺度打我?」我指著醫院的閉路電視。

「老竇唔好咁,佢頭先俾車撞完,驚過頭講嘢先會語無倫次。」Ella嘗試打完場。

「你係真係咁緊張自己仔女就應該平時都緊張,唔係等佢哋有乜事嘅時候先嚟假關心!」這句話我放在心中良久,終於有勇氣吐出了。

「我唔駛你教我!」

「你知唔知你個寶具仔天行無錢溝女,你又知唔知你個女啱啱去完年宵市場開檔!?」

「嗚...」Ella父親啞口無言。

完美KO!

「阿Sir,傷者醒返,可以入去落口供。」一名警員由病房出來。

「好,家陣過嚟!」

我打算偷聽病房內的對話,可以房門外卻有兩名警員把守,

該如何是好?
------------------------------------------------------------------------
本次為[機會]選項,每名讀者可自行提出[可行辦法一次],將選用最多正評的回覆
叫Ella老竇幫手咪得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞