[互動故]我要做車手!(6)

1001 回覆
78 Like 3 Dislike
A
A
AAA
今晚要好夜先有文
a
Lm
有無 揸GTR我洗炒?
投票結束
「其實年宵檔檔賣嚟賣去都係嗰幾樣嘢。」我率先開口。

「差別在於你點包裝佢嚟賣。」我繼續發表自己看法:「如果我哋諗到個有趣味嘅方式嚟present就有機會賺到錢。」

「例如呢?」三人同時詢問。

「人嘅心理就係鍾意有挑戰性,成功感。同一舊嘢如果你要佢就咁俾錢買,佢未必有興趣。但係以夾公仔為例,大把人願意投資大量金錢就係為咗享受成功夾到公仔嗰一刻。」

「嘻~估唔到你平時成個癲佬咁,認真起上嚟又可以頭頭是道。」Ella淺笑。

「所以我哋個方向可以係傾向以遊戲/挑戰方式嚟贏取獎品。」

「認同~」 「好吖!」 「Sure!」 三人均表示同意。

「接下來需要考慮獎品的問題...」
------------------------------------------------------------------------
A:先發表自己的意見 (已發表)
B:詢問Ella意見
C:詢問慧妍意見
D:詢問洛怡意見

兩票加速
B
B
B
「獎品方面...」我抓抓頭。

「嗱,首先我哋呢壇嘢係臨急臨亡搞出嚟嘅,所以唔好期望可以整到啲好精美,而且製作需時嘅獎品。」Ella也進入理性分析狀態。

她轉轉手上的原子筆再說:「所以,一係就送啲可以即場發揮,現場即製嘅獎品,例如即影即有相片/即時人像掃瞄之類。」

「之不過,玩完遊戲就咁送張即影即有或者人像掃瞄,又好似怪怪哋咁。兩件事無乜連繫性...」洛怡緊接開口。

「除非我哋可以將兩樣嘢塑造到好有連繫性。」慧妍也同樣指出問題。

「嗯...連繫性...」
------------------------------------------------------------------------
A:先發表自己的意見 (已發表)
B:詢問Ella意見 (已發表)
C:詢問慧妍意見
D:詢問洛怡意見
d
d
「連繫性~」洛怡不懷好意地看著我。

「吓?」我不明所意。

「咁啱新一年係豬年,要犧牲下你啦~」洛怡的奸笑持續:「要麻煩你笠套公仔衫,扮下豬仔。」

「咁扮豬仔唔代表就有連繫性,唔work!」我不想扮豬,所以極力反對。

「所以仲要加多啲嘢入去。例如你著住套豬仔衫同客人互動下,我哋就乘機影低張即影即有再俾返客人,咁咪有連繫性~」

「好得意咁喎~」 「一於就咁話~」其他兩女拍手叫好。

「點解又係我扮...以前扮綾波麗,家陣又要扮豬...有無老虎食先?」

「...」現場陷入一片死寂。

看來,我是沒有選擇的餘地了...

「咁套豬仔衫就交俾我設計。」慧妍提議。

「咁妳設計好後我就拿拿聲做。」洛怡接著說。

「咁我同阿B就拎呢個提議去說服我班同學。」Ella把筆錄好的會議記錄收好。

「散會!」
[本次沒有選項]
幾時可以揸返車
出得慢左
Push
傾完野就入正題
會不會納個妾
Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞