[互動故]我要做車手!(6)

1001 回覆
78 Like 3 Dislike
投票結束
D 一齊share 先有下次
B
D
D 舖下路先
D
你仲揸緊天行架車
D
一開始無天行,主角邊有車
無收人車錢先中炸
B
B
D
b
D
D
A
投票結束
成日阻人扑野
攪珠一小時後,我到馬會網站查看派彩金額:

三獎,中獎注數:80,每注派彩:$100,000

最後我決定把獎金分為五份,自其佔一份,其餘分配予雙親、Ella和天行。

獲得意外橫財固然值得高興,可是我也深知區區二萬元轉眼間就可花光,

而且我也發現做Vber司機難以短時間內至富,因此必需另覓賺錢方法。

基於面子開題,我沒打算向天行詢問賺錢的意見,

待他到洗手間後,我才靜靜地向Ella訴說。

「Um...其實我學校嗰邊喺維園租咗個攤位,你有興趣嘅話我睇下安唔安排到我哋一齊去賣下嘢?」
------------------------------------------------------------------------
A:好
B:還是找其他方法

兩票
A
A
「好,想當年我讀大學時掛住讀書,都無參與過呢啲活動...」

「毒你就毒啦!嘻~」Ella不留情面地拆穿我。

「嗚...」我的心就像中箭一樣。

Ella看見我面露難色,拍拍我膊頭:「不過毒得嚟又幾可愛~」

「不過,維園賣嘢其實都好似好難賺到錢?我聽過好多人講話唔蝕錢都偷笑。」我質疑。

「其實係架,不過唔試過邊個知?問題係諗唔諗到乜特別嘢吸引到人買。」

由於本次事關重大,因此我決定除了Ella外,再多找一人問問意見。
------------------------------------------------------------------------
A:慧妍
B:洛怡
C:肥黃
D;肥雪
E:Yanki

兩票
a
B佢賣開衫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞