連登巴膠齊搭路權E400行3M暨中灣繞搞到三隧齊塞專區

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
港燈何嘗唔係面對依個問題
不過人地誠哥係向海外發展
記得新巴同老九都有返臭閪支那搞城市巴士,最後係唔係收晒皮

另外,當年香港政府將香港島同九龍既電力同巴士服務分俾兩間公司搞,點解煤氣可以一間公司搞掂
新手留名
以前新城開線開到好好
拆繁時 A B C P X線 都做得好好
因乜解究越做越霉 (特別係 590 W1)
賣咗俾新創建囉
早繁118紅隧小西灣方向經常班次不隱
即係加價前轉去周大福下面果幾個動作?
睇唔到個新字,以為你淨係問城巴
成日陰謀論咁諗
九巴月票係咪被迫架
係P960 P968 既政治交易
非專業界果時都淨係up 幾句就算,完全無行動反既
綠van 惡到想趕巴士出香港仔既喎
加車不等於加班

18年1月先減完
元朗RPP得啲少修少補,枉我咁期待
窮fuck已贏
屏欣苑都贏
TU1960@69X
係大欖隧道快過268X 4分鐘到站
最尾油麻地落車兩架一齊到
69C 快車一班,好過冇
竟然只係四分鐘差距
車手定碌車?
Nature好唔同
第一,電力冇替代品(巴士當年都係),所以咁做可以避免一家獨大要脅政府。第二,當年連過海隧道都未有,一間公司要同時處理維港兩岸嘅需求,運作上同分開兩間都冇乜分別。
煤氣就唔同,一直都有替代品,例如罐裝石油氣。如果再分兩間公司,業務未必夠大,未必有人肯投資咁多錢去做基建(例如煤氣鼓)
269D冇上下繁拆線
九巴60年代咪又係大嶼山玩過巴士服務5年
agger
608成長得幾快 有次假日3點幾翻港島都半車滿 繁時識爆廠
20青年會成日排長龍 油西都好多客搭去啲中途站
不過試過有次喺富豪東方等 20喺果欄塞到遲曬 結果嚟咗架24幾乎所有魚跳船
唯一係22冇乜起色 不過反正都半粒鐘一班

調翻轉613其實都唔係好好 有少少同978似 啲客集中喺一個方向 早晚出港島/翻安達就多人 另一方向就少人

同埋其實20/22/608個BBI咁無敵 係差咁啲宣傳
有次九展去上環試咗608+722 埋單都係11蚊 搭咗八九個字左右 真心唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞