連登巴膠齊搭路權E400行3M暨中灣繞搞到三隧齊塞專區

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
甜橙真係好鐘意大線出38/33XX 成日見101 104嗰啲有
入完都快過A
已經平過96R
唔係喎....將35x全日 拉長梨樹 改號36x都仲得
不如45同40又開轉乘優惠
係都94轉啦
我一開始個建議已經係35X 36X全日
所以你提到嘅35A直頭成條唔駛要,因為35X同35B加埋已經幾乎覆蓋哂35A現時嘅服務範圍,梨木樹亦有36X同32
講開54區招標 其實運吉而家啲觀塘招標線都好伏
油荃同54區-觀塘都係行偉業街
全日就繁時都唔知夠唔夠冚非繁條數 唔全日又驚投唔到
入到偉業街真係連轉乘都廢埋 象徵式有一堆 但幾多人咁神心行返出去轉
你話插旗但睇而家運吉大方向都應該唔會批你開條分支行觀塘道 唔通真係靠黄大仙食糊咩
所以其實呢兩枝標都幾尷尬
梨樹-ssp有36a 雙蔭石-ssp有35b

車坑方面..
35a➡️35b(現31b拉到安蔭並奧運浴富榮延到高鐵)
36b➡️36x(現35x拉到梨樹並全日)
40X 仲要係源禾路轉車站特快
一句更應該飛源禾路
就要逼佢地兜完市中心再轉車
實行難度唔會低得過飛亞公角
其實點解要開條油荃新招標線
明明有條40可以拉去油塘
42 得 9 部車
點樣又提速 又開東九線
其實本身已經有條非全日嘅36X......依家仲要講緊要拉去尖沙咀
我會傾向35X 36X都全日,而唔係一條36X做哂,一來可以安排其中一條行葵涌道(現時油尖冇巴士直達葵芳葵興)
二來唔知你建議條36X經唔經安蔭同石蔭東,經嘅話條路線都幾迂迴,唔經又會搞到呢兩度冇直接車去油尖,咁不如拆番兩條線
問題如果35x同36x兩個都要 會係唔夠車坑....
第二 如果36x行葵涌道 36a改行青山公路咪同32重疊?
條定線對得住個價嘅
1.35A安蔭係雙坑,可以比35X同35B共用
2.我冇提議過36A要改行青公
或者其實35X可以變31X以石籬做總站,但唔可以好似依家31B咁即刻入總站,要經埋石蔭安蔭

同埋我冇指定話35X(=31X) 定36X行葵涌道
如果前者嘅話,31X完全跟935行法就得;相反後者嘅話,31X就要兜個圈先返到總站,不過中途係和宜合道都有站比石籬客上/落車
講真,唔試就冇幾會發圍
港島已經愈做愈細
遲下沙中通又要死一批
其實20已經開始做起
22亦開始會有人等
E+開始做,到時啲人都慣咗搭巴士啦
當初都冇人睇好613去東區
結果九記係咁加車加轉乘都養咗班客
不過除咗荃灣去港島東
其他港島東招標線我真係唔信有人入全日
條招標線好似係行九龍灣商貿區裡面

麗港城都唔會放走條線啦
條40又慢
想學紅頂搶錢(旺角$18)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞