連登巴膠齊搭路權E400行3M暨中灣繞搞到三隧齊塞專區

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
姐姐圖先好睇
41行太子道東咪即係同42重疊?!?!?!
唔算唯一既
仲有93K
要搞44 邊有咁易
諗起陳笑文事件
咪有45
我意思係學前面位巴打話齋
拉18去常盛街/天光道
愛民/OU嗰邊由45代替

如果唔郁44嘅話都可以keep番41
改為去黃埔/紅碼,學15咁行,直到同天光道交界就轉過去
另外建議12A改行亞皆老街,太子道東就比41行(窩打老道上去),因為12A係現時土瓜灣上路唯一去到旺角嘅巴士路線,應該善用呢條流水線去經d最旺嘅地帶

12A 同時係馬頭角唯一往返界限街/太子道西巴士線
交換走線究竟係滿足緊你個人喜好
定真係改善緊沿線地區服務水平?
九巴都出左
原來948會用44M早繁葵興特車條坑
得果一段仔
同埋42兜荔景都唔慌吸引啦
狗公司好似真係開始有抹下頭油
但只係就咁抹一野就算
其實只係spread開左反而仲大pat左
岩岩就彈左個”請保持車箱清潔 多謝合作”廣播
的確目前12A獨市而且客量唔低嘅情況下
唔係好適合改
對於上路嚟講,去旺角走線93K應該靚過一條兜完迴旋處再慢碌亞皆老街
但點解而家93K依然麻麻
除咗因為收得貴 班次少 仲有替代選擇多(紅綠小,將來仲有地鐵)
其實唔好話去上路 就算再遠啲去觀塘/上秀 撞啱班次我都會揀93K唔搭1A
只不過 連6C 6F都喺度cut緊班 狗公司更加唔會做好93K
話唔定42都行葵涌道 跟住由43c行荔景山
41殺得就殺啦
係咪 請保持車廂清潔 及勿將雙腳放在座椅上
呢個有咗好耐
就咁保持清潔
KC-KF牌短躉除咗兩部前綠悠悠
其餘都係用歐二M11偈嘅
屌佢,長途線當短線咁搭
眾安街已經留後就好仆街,客又多琴日下繁4分鐘班次又唔撚見哂
ATS
但有d又真係冇把間尺
同意 12A 獨市位多,大塞位較少,而且南昌站多新屋苑,西鐵直通土瓜灣後應保持現客量。
去亞皆老街有296C 甚至2A。
乜嘢滿足個人喜好
我依家冇比理據咩?

先排除93K同我建議嘅41,因為其中一邊要比貴錢,12A係上路去旺角嘅唯一巴士線,係太子道西/界限街同亞皆老街只能二揀一
正如我上面都有提到,亞皆老街係旺角係最旺嘅地帶,需求會比太子道西/界限街高
除此之外,依家12A嘅走線完全掂唔到旺角南面,但行亞皆老街嘅話之後係彌敦道都會經太子,近太子一帶嘅人一樣可以搭12A,太子行去花墟或者大球場都近過太子道西行去亞皆老街,所以12A行亞皆老街係滿足到多d地方嘅人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞