【有圖有字】7日英國阿仙奴之旅

334 回覆
108 Like 8 Dislike
趁扮工時間又打多篇~

除咗埃及館,另一個重點就係翻生侏羅館嘅Dum Dum!

雖然呢到唔係取景嘅美國自然史博物館,但都一樣係復活島嘅摩艾石像,好想請佢食gumgum

大英的確係好大,要好仔細睇的話可能都要兩三日時間,自問就睇完啲目標項目就好心足~

呀愛神丘比特喺到搞咩?

另外正門入口呢個area都係一個好多人影嘅打卡位,自然光嘅照明,真係filter都慳返!

大英行完,準備出發Tower Bridge!
大英真係好正
仲要唔洗俾入場費
大英博物館淨係行都行半日
阿狗表示一生人一定最少去一次朝聖
LACA!
g持
covent garden檔西班牙炒飯仲係唔係到
出發去London Bridge 都係搭地鐵,喺Tower Hill站一出,行大約5分鐘左右好快就會見到相關嘅指示

已經見到佢嘅蹤影!

見到地下呢個咁嘅標誌,就已經踩咗上橋

喺橋上面嘅左邊見到車不斷駛經過,落住前方就係行人,另一另個頭去右面又有另一個景象

遠望仲見到碎片大廈

不過要一睹Tower Bridge 的全相,喺橋下面望返上去,先係最靚最清楚,行晒條橋去到對岸,落返去河邊就會睇得一清二楚

當然呢個位亦都好適合影相,係打卡熱點
有幸睇到你正選上陣
之前都去過倫敦 維珍機票來回$6000 抵能到 仲要直飛
跟住都去左阿妓同獌狗個tour 感覺上兩者差唔多
之前都去過倫敦 維珍機票來回希斯路$6000 抵能到 仲要直飛
跟住都去左阿妓同獌狗個tour 感覺上兩者差唔多
London Bridge
酋長靚好多喎
爭生意
其實唔係既,百花齊放先好架嘛,多啲遊記睇大家都開心啲啦
聽返女朋友講都有打算買維珍,但夾唔到場波個時間 不過的確係比以前去英國平咗好多
自膠 明知係tower bridge都會因為呢條最具代表性而叫錯
離開Tower Bridge,沿住條河行去Borough Market 仲會經過唱歌成日唱嘅London Bridge

嗰一刻進入咗忘我境界,眼中只想尋找生蠔,所以都無乜理其他地方賣緊乜

其實有兩間都賣即開生蠔,不過先試咗間無乜人排隊嘅先

阿叔見到我哋拎晒相機拍嘢,就好多嘢講 拎啲蠔過嚟時叫我哋Zoom in Zoom out

6隻10英鎊,抵食又好食,好快就食晒

之後就試埋對面嗰間

轉咗做後生仔開蠔

試咗比較大隻嘅生蠔,就好重海水味,唔太啱我哋胃口~不過法國嘅Boudeuse 生蠔就好鮮甜,正

所以如果唔係太熟生蠔,都可以直接叫佢推介,問吓佢每款口味嘅分別

食完生蠔就離開,遲吓會再嚟睇埋其他檔
睇到都流口水
我都試晒歌間既生蠔,好正
不過海膽就
睇到都流口水
我都試晒歌間既生蠔,好正
不過海膽就

只係有食生蠔,因為海膽個樣麻麻
好似有經過
天氣凍食 好正
我都係食唐人街間Burger & Lobster
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞