【有圖有字】7日英國阿仙奴之旅

334 回覆
108 Like 8 Dislike
女朋友好錫你呀
阿狗留名
好平,我倫敦去直布羅陀要1000
直布羅陀遠過去荷蘭啦應該
坐2個半鐘機,的確遠啲
DAY 2 : 大英博物館,Tower Bridge ,Borough Market

由於第一日飛完之後無抖過踩咗成日,真係好攰,所以瞓返十幾個鐘先開始第二日嘅旅程

Airbnb外的景色

搭地鐵前往Tottenham Court Road

地鐵站有部鋼琴可以隨意比大家彈吓,展現吓音樂細胞

出到去都肚餓,決定一上路面就搵餐晏仔食!

行咗兩部見到「五條友」!Five guys 最近喺香港開張,據說排到仆街,所以都無試過,難得咁就腳又無乜人,就入去試吓

價錢應該同香港差不多

非常比面望鏡頭嘅店員

花生同樣都係任食,漢堡我哋一個嗌雙層一個嗌單層,都幾好味

呢度嘅快餐店有樣嘢好,就係唔會得M記一間,即係Shake shack,Five Guys 呢啲都好易見到~多個選擇點都好嘅
我好認同,亦都好多謝佢咁錫我!!!
我食左shake shack冇食five guys
幾正
因為我喺香港有食shake shack
lm
巴打變心
食飽飽就繼續上路,前往大英博物館

雖則倫敦總依戀雨點,但發現呢個旅程入面,都比較少喺日頭落雨,要落都會喺天黑之後先落。日照不長的冬天,見到陽光同藍天,心情會更加好

而又由係冬天的關係,真係好凍吓,令人不時想買杯熱飲暖吓,所以熱朱古力或咖啡,幾乎成為每日必須喝嘅飲品

加上真係好多咖啡店 幾步又有另一間

沿路見到間佈置得幾靚嘅東西

行過一間唔知幼稚園定小學,啲細路著到一式一樣好得意
多謝支持
識貨呀ching
I love Emirates Stadium.

有生之年一定要去主場睇波
check list achievement嚟
ex
唔係咩 say bye bye to him.
全能山狗~~~
全能到仆街
50萬鎊周薪架
其實樓主都幾豪
我上年又係12月去睇阿狗, 基本上晚餐晚晚都係自己煮
推介個雞飯 話食就食咩
咁啱有咪可以揀
你啱
期待朝聖日 加速
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞