【有圖有字】7日英國阿仙奴之旅

334 回覆
108 Like 8 Dislike
入場入場!

今場本場刊又影到愛蛇幾型棍

我哋坐嘅位就係第二層,喺龍門後邊,成個上半場都可以睇到阿仙奴嘅進攻包括呢一球入波,我人生中第一球親身睇到嘅主場入球

https://youtu.be/CzB0Qvj6OvU

請無視我哋嘅聲浪不過呢球真係好正,見證住我燒嘅視野
phone case我都好鍾意

D手指成個女人咁
十指不沾陽春水
半場1:0,一到半場好多人都會離開個位,放水又好,影相都好

影吓個背隻先

我哋後面掛住咗Hong Kong 嘅Banner

之後就入去飲吓嘢,去個廁所,原來啤酒會變做膠樽裝

酒都未飲晒就到下半場 #COYG
一度睇波都發現有好多不同嘅球迷,坐隔離嘅兩位叔叔係好文靜嘅球迷,唔會驚呼狂叫,只會好冷靜咁畀幾句評語例如Ozil被撞跌,佢哋會話燒「Too soft」,有幾球好嘅組織,就會輕描淡寫咁講句「cool」

前面就係一個勁火爆嘅爸爸,每當交失或者miss chances,佢會拎住本場刊大大力轟落椅背,再講句「Fuck this game」,但佢身邊啲子女係無受佢影響,見佢反應咁大,懷疑佢買好大

仲有就係box level球迷普遍冷靜,得少部份會不時起身唱歌

下半場就睇得比較清楚防守嘅時候,有球Papa落鏟勁靚

完場比數3:1!第一次入場睇,都睇返場勝仗,證明自己唔係黑腳

auba嗰球真係好撚靚
現場見到我應該會射咗
燒比落去坦克嗰吓

完場後喺酋長球場外面影吓相,亨利像是一定要影的

頸巾除咗保暖,作為裝飾拎嚟影相真係一流

拜拜了酋長球場,希望唔使幾耐又可以再嚟

睇完波都兩點幾,再去多次Borough Market覓食,不過今次搵多少少熟食試吓

真係貪得意掃吓街咁,乜都試吓,不過真係無乜特別出色,呢兜意大利飯仲要好咸

最後都係穩穩陣陣食返生蠔作結,抵食又好食!
現場睇波氣氛真係好正,一世難忘

上次係入場睇爺爺最後主場 場面感人
又係般尼
終於到matchday
不過你冇講錯 原本最多人去個個真係準備搬走
有冇忍唔住流返兩滴馬尿
屌,尋晚閪到
呢場覺得對面都有放水,等爺爺走得開心啲

之後全場歡送 先係最正
條死老野終於走

稍稍醫醫肚之後,誤打誤撞去咗個Winter Wonderland嘅東西,其實就類似AIA,不過大好多

凍到傻,又飲返杯熱朱古力先

呢個倫敦AIA有樣好,就係好多唔同嘅檔仔,有好多唔同類型嘅嘢賣,好似行年宵咁都買咗啲postcard同果醬

話明似AIA,一定有好多攤位掟公仔,求其玩個試吓運氣

玩一次就中咗隻公仔即刻收手

現場仲有好多機動遊戲之類,不過都無玩到
我難得入場睇獌最後0比0

爸打好幸福
和好過輸
一陣好似昨晚咁
我上次睇利,最後一分鐘先靠奧力治入波
去完倫敦版AIA之後,又返返去Covent Garden搵嘢食,今次試吓印度菜,其實係畀間嘢嘅裝修吸引到

不過呢間嘢都非常旺,並唔係一入就有位,要等成粒鐘所以我哋去咗附近嘅超市行吓先再返去

再去到都係未有位住,就安排你坐去Bar枱飲杯嘢先,嗌咗杯Mango Lassi,即係類似芒果沙冰嘅嘢,出奇地好好飲!

食咗個雞,同一人一碟咁嘅印度嘢,都幾得意

所講嘅裝修,就係有好多呢啲公仔

有興趣嘅不妨試試!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞