【有圖有字】7日英國阿仙奴之旅

334 回覆
108 Like 8 Dislike
其實樓主都幾豪
我上年又係12月去睇阿狗, 基本上晚餐晚晚都係自己煮

應使得使 民以食為天
努力中
我都想同享利影相
lm
阿狗 btw 住倫敦 咁遠水路黎到淨係去 Emirates 就走
COYG!!
同埋uk咁多個英超球場 都去過一半 阿狗咩嘢都係最貴架 買個膠袋都貴過人 阿狗
agger,我食嗰方面都冇慳
大英博物館(英語:British Museum)是一座於英國倫敦的綜合博物館,也是世界上規模最大、最著名的博物館之一,成立於1753年。目前博物館擁有藏品800多萬件。

藏物定賊贓都好啦 ,大英博物館咁出名,唔係唔嚟呀嘛!仲要免費㗎啵!

排咗大概十分鐘,過一個簡單嘅Security Check 就入到去~

唔知做乜,無從正門進入

提到大英,最廣為人知嘅當然係埃及館。唔知有冇人同我一樣,小學嗰時都極沉迷呢本撒哈拉沙漠求生記?

就係因為呢本嘢,由細到大都好容易到有關古埃及文化嘅東西吸引到,亦當然係今次參觀嘅重點!

埃及館亦係人流較多嘅位置,入到去已經有幾個旅行團帶緊,無記錯的話,都有些少逼 ,人多再加上認真參觀,都無影到太多相

支持巴打去!
無嘅,小弟都係第一次去英國,除咗行球場都仲有好多地方想去。加上冬天日照時間短,一個行程留太耐都天黑,行哂咁多個都夠鐘返香港

同埋,係阿狗咪行返酋長先
我非阿都行左酋長3個鐘
我行埋去睇高貝利
哥基屎忽
負評左
呢個遲幾篇再講,當日已經遲咗入,
酋長有部分staff仲要好中意r水吹 搞到卡咗喺個更衣室好耐都未行返出去
飛機有波睇?
原來我搞錯時序,第一日貼錯圖

不過飛機真係有波睇,喺最後回程倫敦轉杜拜嗰程機,咁啱就有英超 最後會講返

不過唔係部部機都有
我冇留意你時序,係見到你上面有張相係飛機入面,個mon係踢緊波
好眼利
Hi
去!!!
🔴⚪️
無錯! 我都係咁話
其實3杯轉轉轉真係呃錢
中果D全部都係自己人
唔中果D全部都係遊客
附近有人睇水, 差佬一黎就收檔

不過, 有趣的係除左倫敦, 柏林都有得玩
倫敦收20鎊(唔知有冇加價)
柏林收50歐羅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞