【有圖有字】7日英國阿仙奴之旅

334 回覆
108 Like 8 Dislike
哥基應該留尾
絲打
巴打我笑左,坐過龍

其實會唔會上出個景會好d?
阿記fans support👍
啲冰雹打落嚟,真係好似針拮咁痛!一度舉住把遮仔,一邊比冰雹摧殘,成條褲有一半濕咗,附近人都無多個,以為係咁先

不過守得雲開見月明,被冰雹強攻咗五分鐘左右,攻勢稍為減弱,之後開始雨都無埋

收遮之後,可以清晰見到,成身同埋個袋都係濕晒

啲烏雲開始向左飄走,呢度就越來越好天

望出去個海!太陽出來了!

冬天喺正個海旁邊真係有啲凍,不過亦都因為咁,所以無乜遊人喺呢個時間嚟,喺呢個石灘度,只係見到另外一個遊客 咁影相嘅時候就唔會有好多人喺後面攝鏡嘅情況
由於無人嘅關係,可以瘋狂影相,時間亦過得好快,廢事入黑之後迷路,我哋捉住陽光的尾巴,雖然無時間行埋另外兩條路線,但今次一行已經非常難忘

沿路走出去,感覺同大自然好親近,會有一種遠離塵囂喧鬧嘅感覺,香港感受唔到嘅平靜

綠油油嘅草地,好想瞓喺度碌吓,不過落過雨,對鞋踩落去都感覺到有啲泥濘,所以都係不了
巴打影相麻麻,不過誠意搭夠
多謝
高潮迭起
坐過咗兩、三個站
上山高炒咁影,好似都唔錯,各有各好
Seven Sister D山好斜 不過上到去個景又係好正
上層無下一站d名?
Sorry 我認我懶,繼續~

走嘅時候見到一大片草地,不其然會令人想狂奔一番

臨走仲見到羊咩

再見了,時間有限,只能行一條路線

然後坐返巴士出去

點知真係獲獲新鮮獲獲甘,搭到差唔多落車時,開始有少少塞車,然後突然聽到「砰」一聲 司機開門向途人了解之後,原來我哋架巴士比後面架車撞到 撞車都遇埋,死未

不過好彩平安無事,我哋就提前咗少少落車行返去火車站

天已黑了,回家了

然後由於今日行程緊迫,除咗喺去程火車上食咗早餐,去到六點幾前都未食過嘢,上到去火車度車都未開,就食鬼晒

返到倫敦就同女朋友喺英國的親戚食個飯,再食多次Burger and lobster,今次試吓就咁食隻龍蝦,都幾好食嘅,不過佢個龍蝦包係再好食好多

用圓滿嘅晚飯,結束充滿高潮迭起及驚喜的白禮頓一日遊
我淨係食左龍蝦咋,竟然係龍蝦包再好食啲
我都覺得龍蝦包好食啲
冇去過,但上邊個地方完全唔掂
哥基
咁啱壞咗無show站名
我諗喺上面睇都係好正,不過我當日嘅天氣 如果我喺山上面一定更淆底
DAY 5 : 荷蘭 阿姆斯特丹

今日我哋又係好早起身,前往Luton Airport 飛去阿姆斯特丹

一去到機場見到人山人海就好得人驚

好在我哋無行李要寄倉,唔使排隊

點知去到安檢又係另一個人山人海嘅場面,估唔到呢個機場會咁多人~

雖然人多,不過時間都充裕,有得食個早餐

哈哈~我又飛啦~

飛去阿姆斯特丹機程一啲都唔長,只係需時一個鐘,同喺上水出去尖沙咀差唔多
點解呢?
可能樓主個日天氣差,影得差
影到好頹
落機第一個景點,就係~

呢個 Iamsterdam 嘅巨型字母

其實佢本身就唔係放喺機場出面,而喺放喺國家博物館附近,但當局話由於過量遊客影響當地人生活,市政府決定拆咗佢

改為放喺機場之後,感覺好似少咗人影,某程度上都係好事?輕鬆自拍

事不宜遲,即call uber去睇風車
個 I Amsterdam 其實唔止一個 除咗見開果個 機場同ajax球場都有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞