【有圖有字】7日英國阿仙奴之旅

334 回覆
108 Like 8 Dislike
嗰陣嚇到我哋鼻哥窿都無肉
之後參觀更衣室

通常啲球員著住老西去換衫之前,都會經過呢個位,所以好有親切感

入面除咗屎坑,仲有啲按摩嘅地方同個水池,不過無影到,我覺得個爆石環境麻麻哋

入面有齊晒每個球員嘅球衣,揀啱就坐低同件波衫影張相

識得多國語言打招呼,仲係咁同我哋講日本漫畫,講咗勁耐,正宗口水佬
想問下再時係咪直接walk In 參觀球場就得
樓主有冇買London pass
係唔係包埋
我係直接Walkin的

無買London pass,有買好似係包埋
過幾日出發 準備睇阿記對獌
唔該哂
enjoy

呢條通道兩旁都係球員嘅樣,影出嚟都幾靚

穿過隧道就出球場

由於拎飛嘅種種波折,加上同口水佬吹耐咗,再加上冬天早入黑,一出到球場已經天色昏暗,不過入黑後都有另一番風味嘅

入返去就接近尾聲,睇埋受訪嗰間房同Press conference room

幻想隊波輸嘅時候,質問愛蛇點解唔出özil
屌 quote錯草稿
你女友都係阿迷?
疤迷,不過畀我導到都鍾意阿仙奴,肯陪我睇阿仙奴啲閪波仲好鍾意Laca
真愛呀 咁閪都肯陪你睇
grape

走之前要同偶像張相合照

之後就喺個store度課金以表支持,最緊要就係買頸巾,因為一直都覺得好靚所以提早一日去Tour除咗可以入更衣室等等,重點之一就係買定條頸巾!

仲買咗好多嘢 phone case、杯、拖鞋

之後出返去食夜晚,去咗食flat iron,無得卜,所以只能夠walk in慢慢等,都等咗成粒鐘

非常抵食又好味撇除要等之外都真係幾值得一試

仲有雪糕做甜品,正
好認同進攻又閪,守波又平安鐘

奠長球場
就快到Gameday!!!
巴打對nb係咪m990gry
手足咁眼利
Day 7!Match Day!

最緊要嘅一件事,就係去酒店拎飛其實尋日已經先後去過間酒店兩次,有個職員仲要態度麻麻,唔多Helpful,所以今日去之前都有啲驚再撞到佢,又ff佢會扣起我哋張飛

點知去到酒店都係嗰個光頭佬,令我哋更緊張,但最終都搵到封信,即時如釋重負,光頭佬都突然露出笑容

媽呀!有飛了!

信封入面包括Stadium tour 嘅門票,不過我哋尋日已經去了

不過最最最重要都係呢樣!終於到手了!

去到拎到飛嘅一刻,覺得其實間agent都無乜嘢嘅,不過真係客戶服務差咁啲,覆人真係好慢,懷疑就咁買飛嘅佢無咁上心,跟埋佢團嗰啲佢先會跟得緊啲

所以想經佢買飛嘅,可以考慮吓以上呢幾點
拎到飛之後就拿拿聲食個早餐,之前search過拎飛間酒店附近有間食all day breakfast好似幾出名,就打算過去睇吓,點知⋯⋯

點知間嘢真係勁出名,排晒長龍好得人驚退而求其次喺附近都搵到間cafe食個早餐

呢間嘢求其走入去,但都幾靚,特別係佢有天然採光嘅設計,喺度食早餐特別精神

飲杯咖啡,食件香蕉蛋糕,再祈禱阿仙奴今日唔好太柒

再J吓張飛先
張飛好靚

matchday !!
樓主課金買果隻 紅色杯 我都有買
食飽就出發去球場,一度搭車嘅途中都見到唔少人戴住阿狗頸巾,就知道佢都係去睇波

一出閘都見到唔少黃牛黨之類嘅人,會問你有無飛,都有啲好奇如果問佢哋買係要幾錢

Match day嘅天氣勁好!陽光燦爛!

同尋日真係好唔同,好多人好熱鬧

仲有唔少小朋友阿狗,細細個就畀屋企人荼毒

入場前留影
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞