【有圖有字】7日英國阿仙奴之旅

334 回覆
108 Like 8 Dislike
手足有錢
佢個位置太方便,差不多係zone 1正中間
手足贏波,繼續騎住獌狗
有呢啲女朋友真係三生有幸
樓主可唔可以講下成個trip用左幾錢

我都好想去睇場阿狗
琴晚贏2比0
我都想睇
我好認同
機票(阿聯酋,杜拜轉機到Gatwick)- $6,708
Airbnb(七晚,獨立房,廁所共用)- $2,780
波飛(Club Level with Half time complimentary bar, beers, wines, soft drinks match programme, museum and Stadium Tour
PAPER TICKETS)- $1,575
火車飛(倫敦同白禮頓來回)- $181

兩個人在英國的洗費(包括食嘢買手信增值oyster card等等)- $10,000至$12,000左右,因為中途有部分都選擇咗碌卡。

所有飛都係計一個人,機票可以早買就更平啦
同埋發覺唔使兌太多英鎊,因為好多時可以碌卡搞掂,有時要找錢或者搵散銀比錢仲煩
張波飛好抵
點買
去荷蘭機票幾錢
LM
咁其實我哋第一日係book咗Gordon Ramsay 嘅Bread Street Kitchen 試吓,不過時間尚早嘅關係,我哋就由柯芬園行咗去附近嘅攝政街Regent street睇吓~

天使燈飾

不過歌詞有云,倫敦總依戀雨點,睇嚟真係無講錯,第一晚就已經落雨,仲要越落越大 好彩都有準備,帶咗把縮骨遮出去

由於落雨加上時間差唔多,所以就搭地鐵出發去食晚餐

本身見佢寫住smart casual,都有特登著到無咁頹,但去到先發覺好似好多人都著到好Hea

叫咗兩樣嘢,分別係他他以及最馳名嘅Beef Wellington

個威靈頓牛大概800元港幣,不過兩個人食應該有多無少~

但係由於我哋喺飛機無覺好瞓,當時都無乜胃口,食都食唔晒

食完個晚飯,第一日都差唔多~ 得閒就撳個正皮啦,謝謝
係經一間香港嘅agency公司買嘅,之後會講多少少間嘢嘅優劣
我慳咗機票,用asia miles 換
6晚倫敦啱啱一皮
兩人開心share
機票來回荷蘭英國係500幾hkd
咁又幾抵喎
想睇更多圖
要睇!睇完再睇!
好多時啲相都會有自己 嚟緊盡力post多啲圖啦!
Sor,我指一皮係齋酒店,Hilton
機票換番嚟其實都要俾3000蚊稅同燃油
對我嚟講好貴
好彩今次間Airbnb都幾好
晨早一推
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞