【有圖有字】7日英國阿仙奴之旅

334 回覆
108 Like 8 Dislike
之後就同呢個哥仔不斷吹水傾偈,首先等佢教吓我點樣斟啤酒

呢位哥仔嚟過香港讀過吓書,佢都有示範吓佢識嘅廣東話,包括「呢度」、「唔該」、「鬼佬」等

同外國人交流,少不免互相教吓點講當地嘅粗口,佢亦都有溫故之新,喺度「屌你老母」

之後佢好似唔使撈咁,不斷同我哋吹水飲酒,好似忽略晒其他遊客

越飲越High,走之前一齊講咗句「阿姆斯特丹,正啊,屌!」嘅廣東話及荷蘭文對照

攬攬先!
好正
今個星期六就到我去
買左對修咸頓個場
1300蚊一張飛坐最底個層算貴嗎
一齊屌老母
唔算啦吓話!爽呀記得開心share
幫手屌屌愛sir
依依不捨離開,最後可以去買紀念品

有好多開瓶器、開瓶器嘅鎖鑰扣、杯等等,由於今日喺呢個喜力體驗玩得好開心,加上佢啲product都真係整得幾靚,所以都買咗唔少嘢

最後走之前佢都會送一個細細個嘅開瓶器鎖鑰扣畀你留為紀念~總括而言,好推介大家去玩吓

去到荷蘭都不其然會想試吓大麻,不過我哋又無乜時間特登過去紅燈區附近,而路上只係見到一間coffee shop,不過執咗

所以就求其買個大麻蛋糕仔 同 珍寶珠過吓癮

食落係有陣草青味,不過同就咁食大麻分別應該差天共地,我食完都唔覺有乜特別感覺,只係有啲眼瞓,不過我覺得係因為活動咗成日所以咁眼瞓

Day 5完!
飲咗幾杯就好high
請問下泥路行起上黎辛唔辛苦?黎緊四月會去英國
推下先
上年去完酋長朝聖,睇樓主個post啲回憶返晒黎
見到樓主去Brighton 諗起上年去果陣喺街食緊煙三文魚三文治 食食吓有隻海鷗飛過擔撚走咗
就開場!
記得開心share!
樓主真係懶到仆街,終於肯更新

DAY 6 : 酋長球場TOUR

講返今次其中一個重點,就係朝聖咁我女朋友就係喺香港一間agent度買波飛,間嘢叫「Footstop去旅行睇波」,咁去之前問佢嘢都覆得好慢,不過起碼喺起飛前覆到我哋,話喺match day 之前一日就可以拎飛,由於係買咗Club Level 連museum and Stadium Tour TICKETS,就打算match day 之前去tour

咁就去酒店度拎飛啦,點知去到酒店D人搵呀搵,搵極都搵唔到

右邊嗰個光頭佬態度仲開始好差,又問我哋係咪住呢間酒店,覺得我哋白撞咁,亦令我哋懷疑究竟係咪喺度拎飛
拎唔到飛真係好無助,不過同時約咗朋友食晏,唯有一邊messege香港嗰個agent,一邊去食飯

食返啲好嘢安慰吓自己

隔咗幾粒鐘終於覆但我哋再去酒店問,張飛都係未寄到,咁我哋又預咗今日去Stadium Tour,唯有硬食自己比錢去Tour,本身嘅預算又打亂咗

嗰時只係希望可以喺聽日拎到波飛
搭去Arsenal站,行五分鐘左右就可以去到酋長球場即使拎飛一事令我哋心情跌到落谷底,但去到酋長球場一刻,心情都即刻好返好多,因為平時隔住個Mon見到嘅畫面,終於出現喺眼前

入去就要買Stadium Tour嘅飛,即係原先我哋喺Footstop買飛包埋嘅嘢不過算啦,都無辦法

Start!!!
加速加速
好懶呀!
一入到去就見到雲爺爺酋長球場嘅建成,雲加絕對功不可沒,改名做「雲加球場」仲啱

雖然臨尾幾年不停比人屌你係廢老,但我絕對唔會忘記你對阿仙奴嘅付出,Merci Arsène,懷念爺爺!

然後企呢度嘅職員都好好幫我哋影相,仲問我哋係咪fans,睇嚟酋長都吸引幾多非fans嘅旅客入嚟參觀

之後就係球場!!!!

酋長真係好靚
睇完球場繼續行,就見到個好有聖誕氣氛嘅會徽

Stadium Tour 都有唔少地方著墨雲加呢位傳奇

唔能夠喺買人方面大灑金錢,每年靠買買賣賣都可以簽到啲Big name畀阿犬J吓,雲加嘅吸引力的確令人敬佩,深信唔少球星都係因為欣賞雲加而過嚟踢阿仙奴
我喺爺爺走之前去過一次

如果而家再去睇多次應該係另一番風味
樓主好型
要好好幫間agent宣傳
爺爺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞