[布洛尼2月28香港+漫畫新篇]龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論 (2)

1001 回覆
18 Like 6 Dislike
布洛尼套戲藍光有超過45分鐘新內容,不過應該係本來畫咗但嫌太長先喺上映果時cut咗,要藍光先睇得返
自膠
interview
所以劇情上應該得銀河勇者(悟飯只係斯路先變過超2一次,所以俾人打到hihi先變到係正常)個套同龍拳先可以得
其實都有bug 因為杜拉格斯復活之後第二日就返未來,天津飯就話要潛水,所以無咩時間俾佢地參加武道大賽
就算cooler真係出返,性格同定位都大改

話唔埋正史版 cooler變左 企悟空果邊,宇宙警察
cooler可能想做破壞神
唔志在做宇宙大王

上面話cooler劇場版係正史
悟空一返地球已經可以變超世
洗好似劇場版比人打都hihi先變咩
所以劇情上應該得銀河勇者(悟飯只係斯路先變過超2一次,所以俾人打到hihi先變到係正常)個套同龍拳先可以得
其實都有bug 因為杜拉格斯復活之後第二日就返未來,天津飯就話要潛水,所以無咩時間俾佢地參加武道大賽

好似有話話過大杜係殺左未來斯路後再返黎探佢地,但天津飯真係你唔講我都唔記得左,又真係好難兜

睇黎得龍拳
天津飯想快錢
明知有悟飯,大杜同魔童喺度都咁有信心
個比賽會唔會係打贏撒旦D徒弟都有獎金
巴打知唔知amazon可以訂果幾隻特別版有咩野送

唔識日文
咁45分鐘加埋入去原本套野入面
定分開睇
志在參與姐

愚人節
之前都有消息係7月,希望唔好愚人啦
斷估唔會掛
愚人節都信
但係今日都有堅料

pop team epic冇玩嘢 真係出兩集動畫
龍珠小站作架
之前睇左劇場版,而家打下d感受先

不滿地方:
1.畫功好似仲差過力之大會,合左體之後d畫功好怪,比達打希仔果陣最靚

2.猿人化已經打贏超神(紅髮),會唔會太勁?之前神與神講到好勁咁,而家比個猿人化就ko,我覺得應該猿人化打贏超西,布仔再變超西打贏超紅合理d

3.布仔傳超狀態一變身就柒晒,比合體屌打,未威過,無晒霸氣,同埋劇情入面無提過傳超,又無搵女布做比較

4.合體好突兀,無左個緊張感,好似大把時間比你合體咁,以前邪念波果套果陣好緊張

5.唔鍾意d 3d打鬥,好似遊戲片咁

滿意地方:
開頭前傳好好睇,同埋比達打布洛尼果陣都好睇

利申 廿幾年龍珠fans,幼稚園開始睇
仲有冇人有追 宇宙爭亂編?
有update??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞