[布洛尼2月28香港+漫畫新篇]龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論 (2)

1001 回覆
18 Like 6 Dislike
佢一出場就鍾意佢,我都唔知點解
佢個仆街老豆真係抵撚死,俾菲利一手包辦
撒亞人真係好小家feel

比達王又係

大波老豆都係
都話無講戰鬥力,你可以用次元去睇!維斯高比魯斯5個次元
宜家講到比達咁愛莊子真係好神奇
Z時已經講比達愛家多過悟空,唔係新野黎
係 悟空喺界王神界話出賣莊子色相 比達已經嬲到仆街仲有講過悟空唔係壞人 但係差既老豆 呢個好似係超講
布歐篇有著墨
比達其實都好少氣
由撒亞人比下等戰士打贏開始
憎悟空憎到布歐篇
只係布歐篇最後認左命
永遠都追唔到格古洛
係,舊版就係用格古同格比分耳環同跳舞合體

利龍舊版齊set
其實撒亞人篇比達冇輸畀悟空
咁佢當自己輸左
身為一個上等戰士同天才
竟然比下等戰士平手 加要放佢走
已經對佢係屈辱
btw 今日入左場睇,舊布正在力量夠霸道同夠喪。而新版有人性其實都好正。今套劇情版打鬥片段好足,過足癮!同埋呢套刻場版最正係有補返啲撒亞星歷史,嗰part 龍珠fans 肯定鍾意!
仲喺度講咩邊個霸氣d根本就得啖笑,新舊布洛尼根本就連性格設定都唔同,
舊版就係要表現佢戰力頂點嘅王者氣勢,咁個設計梗係紅布加金裝飾啦,皮膚白雪雪,睇落實霸氣D架。
新版就係要表現佢係野人咁丫嘛,咁個設計梗係著皮草沉色,皮膚梗係黑實實啦。
試諗下舊版配新版個性格又點會襯?仲喺度諗要霸氣
無計
個個以為今次隻布羅利
係好似以前搵佢地報仇
加兇殘
以前果隻太深入人心
悟空班仆街係地球大魚大肉

布洛尼水都冇得飲呀
未飲過乾淨水
最後悟空都帶左好多資源比地
而且最後有女陪算係good ending
呢條女副body雖然好得,但始終唔係人類
當年神與神都有出特別加長版,呢套唔知會唔會有
好撚慘
其他上級撒亞人其實係咪同拿迪斯咁既level??
拿迪斯勁d定佢老豆勁d????
唔同膚色啫,正過黑人先啦
仲要水樹配
布洛尼第二集劇情提要:

條女同咗大波一齊,但生出嚟個仔同嗰個同行外星佬一樣,大波知道畀人帽咗嬲到失去理性,突破極限變超5再手刃咗對姦夫淫婦

菲利計劃通,悟空比達瞬間移動過去制止佢破壞全宇宙,今次合咗體變SSGSS格古達都唔夠抽,然後戰鬥期間陰差陽錯知道大波失控原因,放低戰鬥心變成極意格古達,喺雙方幾乎同歸於盡時全王突然出場「你哋咁好打不如開多次力之大會」,然後全部人瞬間移動咗去鬥技場,完

片尾預告:
男女大波跳舞合體、全王喺平衡世界拉埋舊大波入場打、被認定係孽種嘅bb居然透出大波獨有綠光然後菲利奸笑...
終於睇咗大波連可以入返嚟
今集啲畫面好高汁
但係bgm 就好弱
不過好surprise 當畫面show 悟空去到地球播成長片段時會播cha la head cha la
真係當我睇住佢太空船飛落地球心入面自己播影山版本佢就開始播

劇情其實麻麻地由頭到尾都係為咗賣變身而寫
但今集紅神嘅效果實在係畫得好好
另外合體仲終可以屈到機
一合體之後就由頭屈到尾唔似打中二病時咁無啦啦搞到分體派膠

整體嚟講fans一定會覺得好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞