[布洛尼2月28香港+漫畫新篇]龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論 (2)

1001 回覆
18 Like 6 Dislike
我都希望吉連唔好太快過氣
超啲實力當佢9up算啦
諗番當初超三悟空打破壞神,佢拍一拍悟空,悟空就收皮
當悟空完全無進步,超藍係破壞神6-7成
打第六宇宙啲超級撒亞人應該搵隻手指卒撚死佢都得啦
個陣悟空都試過變超2一個打兩個處於少少下風
之後變紅神先得個少少優勢
吉連做boss無乜霸氣,但做番自己友
好想睇佢chok住咁打敵人
我好鐘意佢嗰種實力同樣貌嘅反差感
拉得埋就好,最好就作佢係初代撒亞神嗰個邪惡撒亞人對手。
反正原作9成唔係改設定就係冇咗件事。
係lor,全功率呢D先正!喺舊型態上面做強化調整。
唔係好似動畫咁下下鳩作D新變身出嚟。
動畫係得超藍界王拳係合格,其他新變身簡直鳩咁嚟。
好出奇咩,悟空用48分鐘超越左破壞神啦
拖一拖手用左10秒都唔夠變紅神,勁左唔知幾多倍
SCREENX
但動畫超藍界王拳表現得唔夠好,一開始用個陣,希特嚇親,但佢中左悟空超藍界王拳狀態下勁多下攻擊都無咩重傷咁。。。之後既篇章超藍界王拳都無咩好表現,動畫強度真係做得好差
照咁講..撒亞人黎講 力量最勁係布洛尼...
依家最想知比路斯排咩位置..
好多鬼佬FF比魯斯仲可以變身,保留緊實力
就咁睇亞莫西個設定就知明哥已經唔記得咗撒亞神最初個設定。
2019仲講佢唔記得啲咩?
不如調翻轉問吓佢仲有啲咩係記得架啦
破壞神如果輸俾人真係.....
比魯斯都仲ok
我想像唔到象柏可以點勁
隨時第六宇宙隻癲雞都勁過佢
吉連都勁過小丑啦
破壞神已經做左戰力單位
每當有新角色/新形態就話力量接近比魯斯.....甚至....../有候補破壞神既實力
漫畫入面比魯斯可以一揪所有破壞神都無比人秒
佢係破壞神入面實力都應該處於較高位置
基本上超藍唔夠打既敵人都破壞神級數
小丑破壞神就唔肯定
但漫畫畫到幾肯定老鼠破壞神同比魯神係最勁嗰三個之一
因為小丑破壞神扮野瞓低係點,但打到最後得返老鼠同比魯神仲企到係到
計埋小丑,應該呢三個係破壞神最勁
吉連都勁過小丑啦
破壞神已經做左戰力單位
每當有新角色/新形態就話力量接近比魯斯.....甚至....../有候補破壞神既實力
漫畫入面比魯斯可以一揪所有破壞神都無比人秒
佢係破壞神入面實力都應該處於較高位置
基本上超藍唔夠打既敵人都破壞神級數
小丑破壞神就唔肯定
但漫畫畫到幾肯定老鼠破壞神同比魯神係最勁嗰三個之一
因為小丑破壞神扮野瞓低唔知實力係點,但打到最後得返老鼠同比魯神仲企到係到
計埋小丑,應該呢三個係破壞神最勁
好想睇比魯斯係動畫表演
表演湊布拉
希望會再深入講解下破壞神既背景
但分分中當初出破壞神係為左令實力upgrade而出無諗到咁遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞