[布洛尼2月28香港+漫畫新篇]龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論 (2)

1001 回覆
18 Like 6 Dislike
keep得好好 似20頭
希望宇宙大會之後broly 可以幫手一齊打衰人
純種撒亞人老得好慢
反而悟飯杜垃格斯無咁襟老 可能混左種
之前動畫快過漫畫都係咁出,無問題!
而家係玩一雞兩味,鳥山明出大剛,動畫同漫畫各自做!
加埋龍珠負、大波劇場版、原創
有排未到隻羊啦
如果搵到broly幫拖 應該係破壞神/大神官級別
或姐復活斯路/黑化吉蓮先搞得掂
新個隻羊角都係d吸力量既旁門左道
無乜大佬feel
睇完,覺得bgm燃唔起,係咪我問題
broly咁大潛力,如果悟空得閒帶埋比達去同佢過兩招
遲下咪好撚好打
走超藍以外嘅路線重好
未回復力量都勁過紅髮,其實當年堆界王神應該要係被秒

未出既勁人仲有吉蓮仇人
同埋封印老界王條友
打吉蓮仇人應該係吉蓮做主軸 悟空比達做輔助 無咩位畀布洛尼
老界王呢d千年思怨同布洛尼又無咩交接
就算有新強敵威脅地球而悟空比達又唔夠抽 其實同住斑比星既布洛尼無關 你好難尌動佢去打
都差唔多要開返啦 仲有game要賣
課金game又要出卡
封印老界王神嘅咪比魯斯囉
講起老界王神,我記得漫畫打zamasu,比魯斯有講過佢地有比魔封波更好嘅方法對付不死身,會唔會就係講緊封印老界王神呢一招。
大家快d入場,劇場版有望拎到週末票房冠軍
希望唔好咁快開,比漫畫拉遠d先,唔想睇到動畫爛bug劇情
但力量大會動畫好過漫畫好多
力大動畫好過漫畫唔係因為動畫做得好
只係因為漫畫太垃圾咋
咁講既話啲主角剩係識靠變身咪又係旁門左道
有機會大界王神原本真係比紅毛強?
只係因為同魔羅對戰被吸收咗啲力量、同埋再早幾集都有講佢再用一半神力,都有可能影響佢既力量
劇情黎講係既,但bug黎計真心漫畫好好多

漫畫只係因為要趕住劇情先咁急,但同時都少好多bug
其實e家重睇番漫畫版力之大會都好睇
只係當時睇左動畫先入為主左姐

漫畫其實流暢好多,重點係少bug
動畫拖到咁都有人話正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞