[布洛尼2月28香港+漫畫新篇]龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論 (2)

1001 回覆
18 Like 6 Dislike
太多字,我只係想講今次係reboots!
你可以當新舊大波係2個平均時空就得,唔雖要執著邊個點樣好d唔好d!
舊大波點都唔會起正傳出現因為已經死左,而新大波係好人繼續起正傳宇宙生存我覺得已經夠完滿
好開心可以有人同我討論
多謝你地

都係嗰句
新呢套絕對絕對唔係差
佢都有好多值得人鍾意嘅元素

只係我個人嚟講會比較鍾意舊嗰套
我打咁多字都係想表達自己意見
無意思一定要其他人接納

而第二點我都唔知原來本身悟空同比達已經係傳說中超級撒亞人不過我都係覺得如果有布洛尼呢個角色而佢先係真真正正嘅傳超,成件事會合理同好睇好多 (個人意見only)

最後巴打你講得無錯,可能之後呢套新布會成為經典
但我都好希望舊嗰套都依然會有人鍾意,唔好被忘記
唔好意思巴打
身邊冇乜人會陪我傾龍珠野
一時興奮得濟打左好多字

你啱,作為fans最緊要繼續有得睇
過千己經係精英,無閑娜美星個陣都過左啦
布洛尼個人形大猩猩力量,係咪同超四一樣
根本地球人仲勁,混血撒亞人勁過純種
有冇人同我一樣因為鍾意比達,所以一直都唔鍾意布洛尼同埋幾乎所有劇場版,除左一百億能量戰士
今次比達紅都幾型
型過格古洛紅
比達紅型過悟空紅,悟空藍型過比達藍!一人一隻色型幾好
到底紅髮嗰陣成個樣卡通左係邊條友諗出嚟
鳥山明話紅神型態變瘦底,你覺得卡通左係因為悟空本身常態係卡通眼!
相反比達常態雙眼有神d,所以變紅神感覺型d
仲要係冷靜cool樣
我記得除左瘦左之外
仲話係會後生左

但之後藍髮又變返正常樣
悟空對眼珠問題
其實如果講緊龍珠超最後係可以接返z最後嗰集,即係悟天杜拉格斯大個左,悟空係武道大會同歐布對打嗰度,已經係撒亞神嘅悟空都比歐布質左幾拳咁到底歐布又係咩實力水平
常態炸wor
我諗經歷完咁多野,就算常態都已經好勁喇掛
新大波係好人
到時又有得睇作畫崩壞
先前講過維斯係破壞神1.5倍到渣wo

超神都0.9咁上下

格古達秒返維斯都唔奇

點解會覺得唔夠佢打
超四係金猿 勁好多
比達比人當小醜咁撚到超先洗到底

居然有人鍾意
無人話係人倍數,係次元就唔同講法!
維斯一擊KO比魯斯,點講都唔係就咁計1.5倍啦

https://baike.baidu.com/item/%E7%BB%B4%E6%96%AF/78108

鳥山明講

雖然成日食設定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞