[布洛尼2月28香港+漫畫新篇]龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論 (2)

1001 回覆
18 Like 6 Dislike
因動畫時間線有bug,只計電影版+漫畫

774年 布歐篇
中間4年假設莊子許願後生5年
778年 破壞神篇(使用地球龍珠 問撤亞神)
779年 復活的f篇(使用地球龍珠 復活菲利)
中間假設有一年
780年第六宇宙篇(使用超龍珠復活第6宇宙地球),黑悟空篇(主線沒有使用任何龍珠)
相隔最少一年(超龍珠cd時間)
???年 力之大會篇(莊子準備生布拉,使用超龍珠復活各個宇宙)
估計不足一年
???年 布洛尼篇(使用地球龍珠將布洛尼返去)
估計不足一年
???年 銀河巡警囚犯篇
784年z結局。。。

有錯請幫手更正
岩岩小發現,布洛尼篇既布拉 雖然係BB但有頭髮
力之大會篇果陣係無咁多頭髮

估計應該接近有一歲
-------------------
因動畫時間線有bug,只計電影版+漫畫
774年 布歐篇
中間4年假設莊子許願後生5年
778年 破壞神篇(使用地球龍珠 問撤亞神)
779年 復活的f篇(使用地球龍珠 復活菲利)
中間假設有一年
780年第六宇宙篇(使用超龍珠復活第6宇宙地球),黑悟空篇(主線沒有使用任何龍珠)
相隔最少一年(超龍珠cd時間)
???年 力之大會篇(莊子準備生布拉,使用超龍珠復活各個宇宙)
大慨估計一年(布拉長大程度)
???年 布洛尼篇(使用地球龍珠將布洛尼返去)
估計不足一年
???年 銀河巡警囚犯篇
784年z結局。。。
賤種網
唔驚,有心睇既一定入場睇,重點係4D 真係無撚得輸
咁快手 等落畫都未遲啦
容我張狂
布洛尼唔睇4dx = 白睇

香港第一
睇埋聽日即場先知
我都想知會唔會震到頭暈?
正常應該唔會
利申未睇
剩係睇過少女與戰車既4dx
睇4DX要唔要帶3D眼鏡,我未睇過
震到有D急尿
唔使呀 3D既會叫做3D4DX
啱啱睇完早場4dx,好撚正
龍珠超同英雄劇情已經勁到緊貼全世界所有陰謀論

C魯篇/黑悟空篇=時間旅行/時空穿梭
吉連=GREY外星人
英雄8最新BOSS識讀心=外星人識心靈感應
12宇宙,多過一個悟空=平行宇宙/時空

如果中意超自然UFO之類既陰謀論巴打,應該要追睇龍珠
黑悟空篇,托馬斯觀察其中一個星球, 2條蜥蜴人互片=另一種族外星人-蜥蜴人
唔該晒
熄左噴水 隔離D水都會射到你
買咗今晚睇,震50分鐘我驚會暈,之前去環球影城玩果啲都暈
sorry我大鄉里未睇過4DX, 係咪即係現實係咁整啲效果震你, 射你咁, 等你臨場感重啲?
打果時張椅係咁搖已經正

噴水噴氣噴霧就一時時
見人見智

4dx係貴好正
平少少MX4D 唔好去太古mcl就得
太古有問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞