[親生仔]Google Pixel 討論區 (21)

1001 回覆
16 Like 8 Dislike

係設定度開返

直情無左個制
無左唔方便好多
試下語言唔好中文?set做英文US
唔關事
我用中文(香港)都有

定係佢用左中文(台灣), 粒掣預設左做Google Assistant?
明明我無轉過任何野,前幾日仲用到,突然之間無左
重開呢?
都係無
點解我開左都係出google個頁既?
https://www.google.com/amp/s/www.stuff.tv/features/9-best-new-features-in-android-9-pie-and-how-get-it%3f_format=amp
第2點個個
係揀app個個位點先可以禁實highlight d字
點解我禁實左部機只會震一下乜野都無彈出黎既
語言要英文(美國)先有
但明明螢幕搜尋中文都做到呢個功用 唔知點但解呢個highlight會閹割咗
我轉做英文都係無
台版係咪抵d依家?
我想問下開左之後 禁實home會出咩?
點解我開左之後同之前一樣都係出google個頁既

我記得更新左之後仲方便左,我成日用來copy字,電話果啲,上圖呢個未更新之前既
呢家長按無左呢個
我琴日都仲有
今日都冇埋
可能google想取消 全面用assistant掛
就係突然之間無左
copy野好方便
係呀 有時可以喺instagram呢類call唔到字嘅地方copy字 而家突然冇咗
轉台灣中文 開埋個assistant試 而家講廣東話唔識聽
google喺度做緊乜撚

我記得更新左之後仲方便左,我成日用來copy字,電話果啲,上圖呢個未更新之前既
呢家長按無左呢個
我琴日都仲有
今日都冇埋
可能google想取消 全面用assistant掛
就係突然之間無左
copy野好方便
係呀 有時可以喺instagram呢類copy唔到字嘅地方copy字 而家突然冇咗
轉台灣中文 開埋個assistant試 而家講廣東話唔識聽
google喺度做緊乜撚
del左幾個app試用緊

唔似中毒啊
其他巴打仲有咩?
你地個個應該係google now
而家轉左assistant
應該now on tap?
pixel 1 + Pie ,無樓上講嘅問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞