網絡小說集中討論區<10> 書荒

1001 回覆
15 Like 9 Dislike
小說頻道我之前追過半仙,睇到10幾集無咩點更新就棄左,結果到依家都未完
咪推過好多囉,主流玄幻就係啦
你唔岩都冇計
除左抄襲,否則唔存在兩個作者寫出同樣風格呢回事
說頻每星期更一章,想即刻睇到最新果本要比錢買實體書(46蚊)或者網上版(5蚊),1月16號出第89集,說頻果度慢唔知幾多期
留名

有無巴打睇開修仙玄幻故?
睇「無限恐怖」睇左四五次先開始搵其他睇。
小弟第一本睇係耳根既「一念永恆」,先中意左睇大陸啲長篇小說,果種世界觀真係好正
之後睇哂耳根既「我欲封天」「仙逆」都覺得好正
睇睇下已經幾年,其間睇過天蠶土豆既「鬥破蒼穹」「武動乾坤」再睇埋岩岩完左既「大主宰」,莫默既「武煉巔峰」,封七月既「最強反派系統」同仲連載緊既「重生之魔教教主」
當然都睇過唔少後尾先覺好廢既小說 已經唔記得咩名

有無巴打推介非看不可既修仙玄幻故呢?
飄天個網執佐
上面都講過 土豆風格咪=起點排行榜
土豆風格開波一定有個外掛跟住主角 之後王道故咁升級屠殺人
類似既封七月「最強反派系統」幾好睇,唔好俾佢個名呃左覺得好伏 打得黎幾有頭腦,重睇左三次
睇緊楚休
好野黎 live緊
仲有冇其他書推介呀巴打
上個月買左果本88都未開封,等買埋89先一次過睇

呢家live緊得「重生之魔教教主」同「武煉巔峰」,自己都搵緊其他故睇
一念永恆正
一世之尊,完全顛覆玄幻類既寫法,玩大布局,唔再搞什麼退婚家族學院大比拍賣會
有冇人有睇三寸人間
想知咩料
兩日追哂小世界
早知等佢完先開書
想睇好似驚悚樂園/無限求生個種無限流嘅書
最好係智力型主角
有無推薦啊
全息又得異世界又得
我都唔明點解可以長期排行頭幾位
忍住睇左百幾章龍傲天到毒發
無限流智力主角就無盡武裝囉 雖然我覺得係反派智力低
睇左啦
我係想睇個啲入左新故事/新世界就要推理解難個種
新故事/新世界>推理解難
完全係網文弱項
100個作者都冇一個寫得好
因為智力型主角最高水平就係作者既最高水平
例牌推王牌進化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞