網絡小說集中討論區<10> 書荒

1001 回覆
15 Like 9 Dislike
劍來講緊嘅局係咩
5p字
睇佢介紹好似都幾正,有無巴打知係咩
帝霸結局未
之前睇到評論區話主角轉世重修,我諗仲有幾千話
何止前輩在嗎
恐佈屋作者終於熬出頭啦

希望唔好寫寫下又暴走就得
小僧如果真的可以成佛,今日起卻也不想成佛了。
乜撚 仲要重修?

之前好似打左暗黑巨頭
再re set成個世界
明明記得好耐以前,係三仙界果陣講過就結局,點知係reboot
全職法師+1 好
前中期真係唔錯,但呢類幾千章既故事,無可避免一定有d「水份」 我真係到而家,都未睇過一本由頭緊張到落尾既
有些水是可以接受的,但先前追到我吐血,更新……,不過最近穩定一天兩更,希望作者可以保持
適當放鬆也挺好的,不過要由頭緊張到尾神作也不可能,但這書動漫真侮辱了小
惡魔就在身邊係近期一本唔錯嘅小說輕鬆得黎又唔會亂黎值得一睇
都係無限流咁?
最強奔少挺有趣,重生都市修仙是裝逼好書
香港好似冇咩人睇過一本台灣小說《噩盡島》既?提都冇提過既?咁我係到介紹下啦。
作者:莫仁
類型:玄幻,修仙
年份:2011
內容:曾與人界分隔三千年的仙界再次逐漸與人界重合,一直於仙界沉睡的萬千仙獸、妖怪陸續重返人界,人類幾千年建立起的文明隨時覆滅,人類不再為地球的主宰,只是眾多種族中的弱勢族群。

主角見證了前期世界因妖獸重現而出現的小騷亂、後來人類力圖阻止妖獸重返和最後的世界大亂。

感想:尼本書既世界觀將古代仙怪傳說同現代混合埋一齊,同啲傳說一對照就真係好似真有其事一樣,好正。戰鬥系統混合左修仙同武俠既野,唔知係咪因爲作者係讀物理系既,啲設定好合理,又係睇到好似真有其事咁。尼本書感動既地方感動,熱血既地方熱血,由其喺結局。大推!!!

另外,尼本書有後續《噩盡島ll》,我唔建議睇,差天共地。
講起揾故我都有本書睇下有冇人幫到我

話說起碼13,4年前 果陣仲睇下uwant論壇
係恐怖故個分類度睇過本書 (唔sure係故仔post定書 )

內容開頭係咁上下
話男主升大學 想買部電腦用
但係錢唔多 最後買左部2手定特別平既機
之後部機就比左d異能男主

好似又打鬼怪又高科技咁

事關我個陣應該係小學or中一咁上下 d內容已經唔記得哂 但係會周不起醒起又揾唔返

睇下有冇人咁岩睇過 or 知道咩黎
呢個有睇過,屋企有曬成set
第二季走咗去瘋狂搵老婆
小小似,但又唔係
類似主角整啲關卡/副本/祕境
之後比其他人入去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞