網絡小說集中討論區<10> 書荒

1001 回覆
15 Like 9 Dislike
咪就係接手果個新人王後面用龍回頭比葉修秒殺,成個世界先啱啱訓醒咁發現原來葉修無回塘囉,睇到呢度就棄左,俱樂部老細睇唔出一個選手有幾勁我當你睇漏眼,成個電競界都睇唔出?咁你即係當人on9姐
如果我冇記錯嘅話第一次龍抬頭 係明星賽個時 打杜明個時出
第二次就係入左去神之領域個到先直接對決但係唔係1v1
唔記得乜鳩挑戰賽,個旁述話孫翔出龍抬頭抬既角度高左,話係新招,新名「龍回頭」丫嘛,戰鬥法師的最高水平丫嘛,點知一出就比葉修破左

"太精彩了,這大概是75級提升以後,才能做出的新的極致變化操作。"一向表現得沉穩過人無所不知的李藝博,這時都實在端不住了。

"伏龍翔天命中!這是新的技法,龍回頭!嘉世戰隊不愧是擁有斗神的戰隊,他們代表了榮耀戰鬥法師的最高水平,在一場比賽,讓我們兩次看到了戰鬥法師的新型變化。" 潘林吶喊著,他正准備就宣布勝利,但卻赫然看到,君莫笑被這記伏龍翔天擊中,但是,沒死,他居然做出一個背身格擋,將這一擊攔住了。
講開又講,睇返全職第一話,佢講到點解搵孫翔換葉修︰

『這就是眾人此時關注的焦點。孫翔,榮耀職業聯盟中新一代的天才級選手。去年初入聯盟便穩獲新人王稱號,個人數據相比同年的MVP(最有價值選手)也不逞多讓。本賽季孫翔率領實力平平的越雲戰隊在聯賽中排位第八,進軍季后賽有望,卻中途轉會成績一塌糊涂的嘉世俱樂部。全因為嘉世雖然戰績糟糕,卻擁有在網游榮耀中被譽為斗神的賬號角色:戰斗法師一葉之秋。』

即係話果一年葉修除左幫唔到嘉世贏比賽之外,佢個人數據好差? 如果唔係咁唔會比人以為回塘,WTF ?
已經頂唔順劍來
比較岩d講道理既人睇
哦 挑戰賽 又唔會話係破左 格擋左 第7新人王 第8轉過去
第10先打都唔算係新人王
佢啲隊友經理老闆都唔多妥葉修 因為搵唔到錢 你技術係好但幫唔到人搵錢
如果唔係佢都唔會叫佢退役一年内都冇得加入其他隊伍
btw如果佢唔咁樣寫嘅話都作唔到個故仔 小小唔合理都正常
因為葉修死活唔接廣告
奇幻, 差唔多千五章, 無光之月嗰個作者
推薦一本書 魔鬼的殺人遊戲
幾好睇 情節好緊湊 燒腦 劇情合理
隻game係killer黎 有冇巴打睇過?
大約係講咩?
到月尾都係得1張月票,正常應該好快就爛尾/太監

btw 係起點見到呢個post
https://forum.qidian.com/post/6847771804510003/1211013019
2日睇完惡魔交易所
又要書荒
睇左第一個遊戲
唔係幾明,佢係個殺手但點解一開始隻鬼可以鎖定佢自己
定我睇漏嘢
有無人追緊詭秘之主 最新一章唔係好明
“隱匿賢者”係窺秘人途徑既唯一性 等於序列0既魔藥 係咪即係代表序列1服用左呢野樣就可以成為序列0
唔接廣告無精品無生意 開始老 又有超新星上位
就算葉修自己都有認自己反應開始慢左
所以要用散人多變做補救
戰鬥法師反而係限制器
想明曬烏鴉故弄緊啲咩玄虛,要等到結尾再重頭睇是常識吧
利申無睇等完本
平生唯愛七尺劍 斬吾見我我非我 句野點解
岩岩重睇咗次飛升之後
好唏噓
程狗蛋
雖然一個稱號就玩咗一話,但幾好笑
新手推薦
睇咗8年網絡小說
十階浮屠寫嘅末日流真心好睇
每個角色都有血肉有靈魂而且對人性嘅描述好仔細
同埋都好多嘢學到,基本上細節完美
推薦多本
超時空穿越 流年往事
我都睇唔明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞