網絡小說集中討論區<10> 書荒

1001 回覆
15 Like 9 Dislike
如果最後劇情冇崩, 填到九成坑, 就可以成為神作
不過而家開始有啲驚佢個坑大到失哂控
五分都比多佢
頂盡四分
雪中 劍來
好多link都404 error了
但見到話玩到舉報,而家要改情節唔比寫鬼果D野,如果真係咁,真係浪費左一本好書
我見唔係話成件事係
新人王
《民國諜影》同《我有一座恐怖屋》一齊爭
本來 恐怖屋 係多票
之後 民國 無啦啦多左幾多紅包,月票
恐怖屋作者一怒之下賣左間自己間屋30萬RMB
之後用30萬人仔自己比自己紅包
但最後都係比 民國 刷到高過自己
結果走左去查人地址,仲走到去樓下
咁癲

仲要佢走到人哋樓下之後又走左
睇緊劍來,心累
推薦下燃鋼之魂,用左類似群星(Stellaris)既背景,不過係魔法版
劍來真係要慢慢睇先得
好玄 少D腦力都get唔到作者咩意思
劍來正 暫時睇過最高質
雪中有咩可能得5分 文筆 佈局 人物性格描寫都係上上之選wor係咪d人冇認真睇睇唔明
有些人心如花木,皆向阳而生
呢句正
恐怖屋作者真係好神奇,可能諗到d咁特別情節既人,本身都應該精神有d short short地?

btw民国諜影,大佬我睇到個簡介都打冷震wo呢d大中華膠feel既,一定有勁多捧場客,恐怖屋作者點解覺得自己100%會贏到佢.....
有冇咩爽文好睇
好似伏天氏,重生之都市修仙之類
正常人見到個名都唔會睇啦
邊有咁多中華膠
J緊 恐怖復甦,恐怖修仙世界, 恐慌世界,

p.s我想搵啲輕鬆啲小說, 校園/無限流
超神制卡師唔錯
幾鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞