網絡小說集中討論區<10> 書荒

1001 回覆
15 Like 9 Dislike
一般
主角群有時啲行動好唔合理
不過冇書睇都可以去睇
小世界嚟料
不過完場又係會變翻做鹹魚
重點推薦一本書,升維之旅

如果鍾意走進修仙果種唯物的風格應該都會好鐘意依本書,但如果唔鐘意太多科學理論同設定既可能會唔鐘意依本書

另外推薦同時穿越了99個世界 ,幾搞笑,剛剛完結左

最後推一推薦重生支配者,靈氣復甦流,作者上一本既低維遊戲都幾好睇
好中意食屍鬼同洛xxxxxx個組合
希望唔會 如果唔係,真係想棄
末日類同怪物喪屍血戰既,呢幾日無啦啦搵到本叫「末日輪盤」,值得一睇
15年開始寫,而家埋尾未
爽文 但個人覺得麻麻
文筆一般,同埋佢隻金手指太op
個主角無啦啦自稱夜王真係好尷尬,好中二病 d鬼故得前面既巴士同飯店好睇其他都好渣,d戲就係睇d人物扮演咩角色講一大堆廢話對白,有鬼攻擊就靠詛咒之物硬頂/主角捉鬼打散頂到完場,完全0用腦,d電影院設定完全唔知有咩意義

d電影院設定又係好唔吸,要記邊個人物出演邊個角色,又唔比直接同隊友溝通,要跟對白講野,做錯野講錯野就ng,完全無果種同隊友一起求生既feel,本新書魔鬼考卷又係勁多on9設定,又係好好難追落去,同樣係靈異逃生類我覺得彈指一笑間d書好睇好多, 另外追緊本恐怖復甦都唔錯
我日日睇更新,我都想養肥,但控制唔到自己
重點推薦,儒道至聖。

講述男主穿越到第二個華夏文明,時間點為唐朝之前,一步一步領導人族成為萬界之主的故事。
更新穩定,有創意同時又探討文學+百家思想,填坑填得幾好,未完。
寫到主角到進士到仲幾好睇,之後越黎越差,劇情不停重覆主角比人屈>>>入新地圖被困 >>>搵到好多神物>>>用神物屌打弱智反派>>>比下一個反派屈
重點推薦,儒道至聖。

講述男主穿越到第二個華夏文明,時間點為唐朝之前,一步一步領導人族成為萬界之主的故事。
更新穩定,有創意同時又探討文學+百家思想,填坑填得幾好,未完。
寫到主角到進士都仲幾好睇,之後越黎越差,劇情不停重覆主角比人屈>>>入新地圖被困 >>>搵到好多神物>>>用神物屌打弱智反派>>>比下一個反派屈
作者寫到進士之前都仲好多idea,文膽、文心、唇槍舌劍,到左後面就變左神物大戰,邊個手上多聖級神物就邊個贏,次次去新地圖都係考古,去挖神物,悶到呢
希望索仔記返起顛倒世界d野
再唔記得
真係唔洗睇
唔知係咪old news, 飄天又得番
都唔係既 自稱夜王個到其實都算係個伏筆黎既
佢係比戲入面既角色影響左 所以先會咁中二

但係後期真係唔掂 推翻哂自己前面既設定
大道爭鋒好唔好睇?
搭單問下 有冇ching知書名
主角用棺材黎做武器 平時會‘咩‘係身上面
有少少無限流 + 靈異
有冇同好睇全球影帝
情感描寫幾到位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞