網絡小說集中討論區<10> 書荒

1001 回覆
15 Like 9 Dislike
睇煙雨江南都預咗衰收尾
係估唔到衰到咁姐
佢既新書天阿降临我都麻麻地....
仲有, 再之前一本, 道缘浮图寫左百幾章就完左
我覺得煙雨真係無晒貨
黎明之劍節奏太慢, 每隔幾章又講一大段理論
錦衣夜行 係月關後期比較差果本(最差果本應該係夜天子)

唔知月關寫錦衣果陣係咪心態變左,無咁灑脫,主角後期有極大勢力,但係比皇帝撚狗果陣嬲都唔敢嬲,雖然主角係穿越者,知道永樂一定係皇帝,但係主角終於係現代人,應該無呢種忠君愛國既思想個喎。

而且主角一早已經知明朝係得洪武、永樂威過一陣,永樂一死,大仔就玩返洪武果套,禁海、臣強君弱,個孫好少少,但係始終改變唔到明朝既結局。

再睇返主角最尾結局做既選擇,搞到前面主角仆心仆命為明朝做咁多野其實無乜意思,明朝始終改變唔到佢命運
有冇劍來fans
又留個名先

修真聊天似乎要埋尾了
究竟劍來條主線係咩? 定係寫緊遊記
我覺得佢算係食到條水嘅寫手
未完嘅玄幻小說我首推王國血脈,真心
睇過佢寫嗰啲韓娛,對美娛冇興趣所以冇睇到
個人幾鍾意佢寫李孝利做女主嗰本
月關虐主是常識吧
最叻就係描寫奸角有幾噁心
利申睇左一半錦衣就永久blacklist左佢
根本佢比人吹捧得太跨張
好多人睇完佢寫既書都屌鬼
佢前面果幾本無虐架嘛,《回明》、《大爭之世》呢d爽文黎
回明最好睇其實都不過係成綺韻既戲份
同樣題材我會揀更俗既梟臣,雖然人物描寫可能差啲(睇回明係太耐之前既事都唔肯定),但角色戲份都尚算平均,女角不至於做曬花瓶,特別係宋佳幾出彩
佢文筆同鋪排比起其他韓娛爽文算幾好,係美娛我唔熟同冇咩興趣先冇追,如果佢寫nba我可能會追返
現家主線應該係浩然天下vs妖族
等陳平安慢慢升lv做聖人
有無都市系統小說
巴打識佢真人
有機會嘅話幫我同佢講聲香港有個讀者好鍾意佢韓娛在身邊同韓娛就在身邊呢個series
步步都ok,之後出既就一本不如一本
有無人睇牧神記愈睇愈睇唔明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞