網絡小說集中討論區<10> 書荒

1001 回覆
15 Like 9 Dislike
劍來朱斂可以當係雪中徐鳳年
都幾似 又靚仔
小世界越黎越悶
有冇舊書推薦
我都係咁話 基本上頭2 300都ok 睇到而家顛倒世界真係純粹追緊睇埋 諗緊下本睇咩
由中一睇到依家工都返埋,書齡都有成十幾年

仲好記得第一本係說頻 網路騎士啲小白書,然後睇傭兵天下同追無限恐怖live

個陣中二病,有女有打打殺殺有跟班就睇得好過癮 家陣見到本書有bug 就直接放棄

其實我係想求各位介紹下啲有些小質素既爽書俾我放工hea下,高汁書等放假睇
輕鬆無厘頭: 修真聊天群, 我修的可能是假仙
熱血搞笑: 全球高武
長篇爽文: 全職法師
睇完呢本果期成日搵類似嘅題材黎睇
已毒發
幾次GAME入面講完D囡冧佢都可以扮唔知 強行0進度真係好難頂
我都覺,真係有可能咩,睇文字佢都想有囡囡嫁
我總係覺得唔止得佢一個有小世界遊戲機 睇下作者點作落去啦
同埋女主角都已經做到出晒面都仲可以扮唔知咁 個作者on9定當讀者on9
依樣真係
強行後官
人地套5等份,青果,只有神知道的世界
主角都會成長
小世界就強行降智力

仲要你打左咁多次機,會唔會唔知遊戲角=現實人物掛
之前睇左Muv-Luv Unlimited ~來自終焉的銀河
可惜太監左
有冇人可以推介下類似既機戰書
機戰無限睇左陣唔岩口味
睇完神作蠱真人其他垃圾都睇唔落
帝霸呢本垃圾居然可以寫到3千章,而且聽聞主角3千章果陣死左,而家轉世重修
無書睇嗰時拎D8黎解悶一流呀, 又唔洗點擔心劇情走向, 七夜兄由頭贏到尾
這本書的套路是,路人出來裝比一章,然後豬腳出來的場景烘托一章,然後路人甲說我很厲害又一章,然後路人乙說我也很厲害又一章,然後路人丙又出來說我最厲害,吃瓜群眾在討論誰最厲害又一章,然後豬腳出來說話信不信我打死你們又一章,然後路人甲乙丙丁以及吃瓜群眾能說不信又一張。到了這時候,我以為啰嗦了八章,豬腳應該動手了吧,結果第九章竟然還沒動手,豬腳說你不信我打死你們?然後第十章,路人甲乙丙丁還是說不信。第十一章豬腳又說,那我真的動手了!第十二章路人甲乙丙丁繼續說不信。然後第十三章豬腳說,我喜歡在別人裝比的時候把他們打死,你們先出手吧。然後第十四章路人甲乙丙丁放大招又一章。第十五章,豬腳准備動手,然後一章出現了七次在這一瞬之間,又出現了五次嚇得打全身發抖,最後,在我准備砸手機的時候,豬腳總算用一句話把墨跡了15章的路人甲乙丙丁打死了。有時候我真的懷疑路人甲乙丙丁才是豬腳。

https://forum.qidian.com/post/22242573000080002/1156153719
早排完左橙紅年代

依家live緊神級龍衛
最多係「我的媽呀」
劇本我覺得還可以,最新既月神世界篇未完唔太想評論
但後宮開得太奇怪,明明個妹本身係想要哥哥既錢先做左兄控,點知而家變左想要埋佢個人,改得好奇怪
我覺得最唔合理係主角知道自己打機會變成現實都好似好平常咁 唔會話驚訝或者搵下咩回事 即係check下件貨係邊個寄黎之類 其實好唔合理 一開始就知部機係唔同ps4個樣啦 扮到唔知部機咩樣咁
黑色火種 真係愈寫愈垃圾
第一本 地獄公寓 , 後期(用道具)超展開
第二本 地獄電影院, 中期(家族三)之後戰力無限上升
第三本 魔鬼考卷, 前期已經大中華....
地獄公寓好唔好睇?
電影院睇到咩惡魔家族,主角變左惡魔獵人就冇睇了 頂唔順
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞