召奐黎自五湖四海各路industrial automation既連登高手

504 回覆
1 Like 5 Dislike

轉左新工之後,
無做過inline, 全部stand alone
有啲懷念
見到啲jig/carrier 係for 唔同model
呢到果到又扭下 好正

600per min
以前做罪大最快都係4s 一個
新工就3m/min至100m/min都有
準備轉行做reindustrialization project
job nature應該係裝修舊工廠大廈
放隻機械手同set幾個 face detecting 嘅ip cam 跟住 call齊人黎打丁
用咩3D vision
仲搵緊
Labview
咩解究咁labview?
以前玩過啲入門野,好似易上手過C++
係佢套 field point又渣又貴
keyence同cognex你會點rank佢地
Graphical programming language
拉長方型
當年做fyp寫到喊出黎

Compact Rio三千英鎊
好耐無掂NI既出品
乜而家玩到deep learning vision!?
仲有咩花晨
好多時玩motion control 都係姨娘零
technical support 好多時都係新仔做 : 我已經將你個問題escalate上去, 等下啦
問左三次
三次都錯到離撚哂譜
三次都係我自己死磨爛磨磨到個答案出黎
對住啲懶鬼team member
究竟應該點做
我條 team都有
真係想兜巴兜巴車埋去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞