召奐黎自五湖四海各路industrial automation既連登高手

504 回覆
1 Like 5 Dislike
如果對PLC 0認識,松下同三菱FX係唔錯嘅入門系統
Me
Expert in Omron
(One and only...)
Omron 我仲停留喺CP1H 同CJ2嘅階段,當年轉左公司之後就無用過
當年上去聽佢地介紹產品,都不其然過左去 healthcare個邊玩牙刷同血壓計
cx系列始終
Cost effective
你唔洗玩motion sync
根本唔洗玩sysmac
去到sysmac
你唔玩十個八個io units就變相好貴

ps
去埋佢地uk hq
都完全無玩過佢地呢啲
佢地香港公司規模細,當時吹吹下水識埋賣 components個邊啲 sales,問我地有無機會用當時新出嘅 accelerometer
免費拎兩三個黎玩下先
以後再慢慢傾
好似一餅500定一千粒,叫我鍾意幾多自己剪
當年未有3D printing, 又未流行淘寶外發加工,做SMD嘅MLB好L貴,唔好搞我,送牙刷要
番舊工果時
成日老笠個omron sales啲野黎玩
兩三個星期後先還
係,日本公司好鍾意你試用佢地啲產品
試過砌機訂漏左幾粒EE sensor,叫佢地借黎試用,交完機再訂返比佢
有冇工介紹
我覺得個生意手法幾好
作為一個客
我拎上手玩夠 玩熟
覺得岩就即買
未係時候 但有機會用到會諗番起
唔識
End of conversation
玩緊商用洗碗機 攪拌機 切片機 算唔算行家
Do you have GMP experience?
Do you have clean room experience?
唔錯
幾快
黎多題
點樣係唔create第三個variable既情況下
Swap兩個 integer

EG: A=2, B=3 become
A=3, B=2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞