歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2019年1月號)

990 回覆
5 Like 1 Dislike
溝到好稀嘅白色 穩陣啲
麻煩晒巴打,咁方便好多
但係紅迷全部紅都變金屬紅會唔會怪
好撚想淘寶買油啊, 但要等集運開返啊屌那星
唔肯定 睇出嚟效果
一月應該送三份野,我因為分開訂,所以俾左三次運費。
佢又真係分開送 ,前日收左卡碧尼,岩岩收左pg exia透明甲,等緊唔知幾時送堆v2ab 其實全部預定送貨日期都係26號
佢唔會同一日出網頁比人訂
訂完又唔可以合單集運
舊版好似有合單功能(未用過),不過呢啲基本野嚟新版竟然冇
珍珠色其實有d似金屬色,即係佢會白底,但係反射d有色既面,例如白得來有小小綠咁。同佢蓋面差唔多。
https://m.xuite.net/blog/ohmagic/blog/138432947

可以參考條link, 佢用珍珠粉就可以自己控制幾閃。 初學買枝珍珠色就ok
買咗神剪 肉都赤
係咪要用cheap雞剪 留返小小水口
神剪最尾再剪一吓
用黎剪電鍍件得唔得
係,最好係咁,水口清得會好少少
可以,透明件就小心
唔該先
打算用呢幾隻上隻紅迷想問下有冇錯
金屬紅:G002、G121、G041
白:EX01
黑:G020

會唔會有更好選擇?
金屬紅我覺得用ultimate black 做底好啲 code 032
我試過email 問佢兩張單可唔可以合併 兩張單比一次運費
佢話冇依個功能 但教我可以取消之前張單 再一次過order 咁就可以夾埋比一次運費
不過如果係熱門貨就唔好取消 因為有機會訂唔番
伏到hihi
想隻白色唔好太白,見人講話可以上層黑先上白
有無咁柒廢啊
想問下手油通常上底灰係剪西件出黎,上好晒再油,定砌到咁上下先噴灰,又抑或一開始原板噴
同埋上油時好似有時會有啲細泡泡,係咪因為唔夠稀?

用左田宮油一陣,最大問題係覺得,倒同溝稀時好易倒太多或倒出界
想問巴打們其實洗唔洗每件件都落膠水做無縫?
同埋其實cut左筍位做假組既旨的係咩
唔係件件無縫
明顯左手右拼埋唔應該有縫既咪填埋佢
本身分件位係裝甲裂縫/完全被遮住 就唔做

cut 少少筍位做假組
係方便拆返開
唔該師兄

Terry 走左之後hkgex 呢個group 真係污煙瘴氣
Tiko 大大個post 出隻支模超人都無人屌

話你呀Tiko!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞