歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2019年1月號)

990 回覆
5 Like 1 Dislike
https://youtu.be/VVUdUHXO234
簡簡單單例範下貼水貼
片尾有show我用邊隻水貼softener(公認市面上最好既水貼軟化劑)同只係用濕水紙巾黎代替全浸落水。
之前用幾十蚊既鉗剪完磨勁耐
比幾舊水換godhand就大部份唔駛點磨
我覺得比貴少少買把靚既鉗係好重要
素組係咁
會上色反而唔洗咁靚鉗
德國筆同日本筆推介買邊隻
岩田hp c plus vs H&S evolution cr plus
新手想一步到位
兩支都係好筆,
買邊支都唔會出事。
淨番係你鍾意邊支個樣多啲
岩田係傳統筆,玩慣hs玩返唔到轉頭,真係好易拆同洗

咁你兩年前翻舊模出隻an01,最後又要黑歷史成套野同模型為乜

bandai hobby 有無一次唔做傻事
佢肯出就得喇
0080成條line可以全revive/2.0
會唔會係rg?
唔敢訂港魂
一嚟驚俾屋企海關周到,
二嚟佢地送貨時間好閪,預計送貨日期果兩日任何時間都可以唔打電話約時間無神神上門。
我上次送錯層數添
第一次見送貨會咁on9
似MG
原來an01 已經兩年
真係時光飛逝,日月如梭
送公司
希望rg個quota係rx79g
水貼落其中一樣都夠,你新手用晒兩樣好易玩爛

我個人鍾意用綠蓋,唔怕出現比藍蓋痴死咗,又未對好位嘅情況
不如你砌咗先,一邊砌就會慢慢知自己想要啲咩
我咪拍左條片親手示範喇,個支野同係綠蓋相同,仲有放水貼係濕水紙巾上面好啲,可以令水貼正面冇咁濕,比較易控制同冇咁易爛,而另一個好處係你放佢係濕紙巾上面幾耐都冇問題,唔似放落水度太耐浮晒出黎。
自己落手試下啦
買隻平既MG試下先
其實成本好平咋,工具一開始唔駛買好貴
去鴨記五金鋪執剪刀,鉗,沙紙,zippo 白電油都唔駛一舊
滲線液果d 都係40蚊度
其實我哋細個時玩水貼 乜都無 浸濕 就咁貼 多數無問題 我覺得𠵱家係簡單複雜化 反而誤導身手

其實貼水貼最最最緊要係落手做 攞個手感 攞到個手感 你就知到絕大部分教學都係多餘 好似煮餸落鹽一樣 識煮嘅都係憑感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞