歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2019年1月號)

990 回覆
5 Like 1 Dislike
$3xxx 高達谷
F91好撚型
貼完貼紙真係型好多
hg迪士尼連光翼

很好很好
想買獨角獸應該買咩版好
上網見好多人屌mg唔靚
Pg
已經計埋入售價度
那有錢
有錢都冇位擺
你地買PG直接攞定搵個袋攞
直接拎,橫掂冇位擺個箱,一定會唔要。
除非你怕買模型會尷尬
其實舊版hg 都有

btw 啱啱留意到hgce sf 對翼好頹,頹到官圖都唔影拆龍騎兵既相
好少買hg,唔知
緊係直接拎
我平時見到人拎返屋企都好羨慕,自己就只可以砌rg
就係因為RG唔係水貼, 所以我入左MG KA
同埋RG sazabi改得太瘦, 冇左果KA版果種霸氣, 不過RG版都算靚
有無巴打近排行開信和,仲有無見到hirm紅迷賣,有既話幾錢到
$699
砌過幾隻mg,玩埋上色舊化等等
最近想砌隻攞上手撚,但係rg mg一直簡唔到
唔會上色舊化,最多會分下色,當然滲線上貼消光d基本嘢都會做

見d人話rg分件刻線靚過mg,淨係滲線上貼消光都夠靚,但係件細又唔啱上手玩
mg又偏多件要砌,同埋細節好似真係小過rg

想問問巴打,rg係咪真係唔好上手玩,同埋會唔會仲晒時間砌過mg?
乜都會砌
想問下龜泵噴AV 油夠唔夠力?
rg多細件,上手易跌。最好上手玩應該係bb
咁巴打點睇hirm,唔洗用太多時間砌,分色可動好似都唔差
太貴未玩過
巴巴托斯4th form:唔少電鍍件同金屬件,但關節鬆得好緊要,可動性亦一般。
巴巴托斯6th form:pb限定,價錢夠原價買隻mb,大部分兼用,多左套甲,原先電鍍件得返金色果part,關節有些微改善。
Wing zero:可動性幾高,部分外裝甲比較易甩(尤其心口),可以上膠水解決
紅迷:高可動性,把刀由太刀變打刀,關節非常實淨。

Hirm共通:細節同分色無可挑剔,超過9成以上水口係隱藏設計,神剪一刀流好快砌好。造型風格比較另類,一款比一款少金屬成份,性價比並唔高。
唔該曬巴打
諗諗下都係想砌隻mkII 試下rg嘅感覺
唔啱先轉返mg
之前買咗套好平但唔知翻咗幾多次件既gk
屌你人生第一次明白咩叫一分錢一分貨
如果係第一次整gk真係都幾絕望
邊度有得買呢呢d 咁既模型支架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞