歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2019年1月號)

990 回覆
5 Like 1 Dislike
我而家就係睇緊pm 個facebook
佢個hs starter set 有一枝0.2 ultra 同一個龜泵,好似幾岩我

利申︰土地問題買唔到大泵
龜泵沒得停會快壞d, 其實有d氣釭泵都唔係太大,可以去埋旺角睇睇,會耐用好多,當然要保養
或許應該咁講,未肯定自己會有幾有heart,唔想買個大泵住…
我見sparmax 有隻有缸既都成千幾…
其實用紙巾抹都得
Hs 幾錢左右算正常?
都咁既,當初我入坑時係玩左一,兩隻噴罐同手油,之後真係覺得想進階d先玩筆。 個時筆直係千零蚊筆+泵。

有諗過平平地hd 170 +龜泵, 但有高人點醒,hd170 呢d只會用到驚又易爛。 睇完一輪搵枝幾百幾spraymax起手,咁岩ym賣緊隻佢地砌既大泵,$7xx. 換左幾枝筆個泵都仲用緊。
千零二千蚊,有幾百蚊上落因為hs有d 零件可以自己換,例如0.2同0.4 既頭,唔包咪平d.
執執間房睇下點先
thanks!!
最大問題係就算買齊架生,執完屋,都唔係真係好多位噴好多隻
噴完仲要無位放
IKEA
移室移居有辦法
前兩日響p bandai 忍唔住訂左
係正既
其實香港高達模型, 最多係咪都係福利模倉千里達呢幾間? 行過晒又唔覺得邊間好齊咁
冇一間會齊
要齊就過日本啦
點為之齊
就算係日本你唔係去台場既都要係秋葉原慢慢搵啦
齊就冇乜可能,唔計其他系列,剩係通販mg都200幾款,hg數目更加痴線。香港地方又細又貴,返貨時間又唔到自己話事。
心急嘅就網購(偏貴),唔急嘅得閒過深水埗/旺角行下搵下/bookmark 相關鋪頭fb ig 睇幾時返貨,一般bandai啲通販都唔會絕版。
見巴打叫人唔好用龜泵,想問問咁有冇咩入門推薦嘅款
噴筆都諗住買neo撚下先
咁又係. 點解咁問主要係發覺有時想搵啲舊款有啲難搵, 例如turn A 之類 有時特登入去搵但咁啱倉福記都無貨
都啱, 始終香港地方太細, 放晒堆無乜人買0既出黎又唔太回到本
好幾年前隻奧米加獸吹到會絕版炒到上五舊水,結果bamdie 聽到大家既訴求出再販
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞