歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2019年1月號)

990 回覆
5 Like 1 Dislike
深水埗/旺角
詳情睇返個post頭幾條link
我自己都好少去深水埗, 但黎黎去去都係福利, 模型倉最多. 我響大西北返工, 所以通常響元朗買

如果有錯求其他巴打指正
當買隻rg wing0, 褔利135,灣仔孤注140
睇你去開邊頭,唔係差好遠
旺角我去千里達同英明, 都唔少款但其實貴過深水埗唔少
呢兩間緊係啦
有無去ym /rx88 / 信和5月、精品、孤注
有元朗榮興就夠啦, 唔使特登出去比福姑屌
都有 信和嗰幾間都唔多. YM 就未去過, 搵日去睇下順便買啲AV 油
榮興真係好正,成日放工都行一行先返屋企
啱啊,好似田宮有隻橙味膠水
聞落冇特別,但同白蓋定綠蓋一樣毒
隻橙味好假
試過手油MG全機上色, 無問題架, 麻煩之嘛
完全乾我估EXPECT一個月, 漆面超硬, 手指甲出力剋都唔會甩, 你可以上youtube睇有人表演用牙簽刮極唔甩
暫時聽落最大問題係有排乾 素組黨成日乜鳩都唔理, 磨完滲完上消光好快起到貨

起左頭但又要等嗰個過程好煎熬
深水埗來計,貓店係要撞岩佢有d舊貨特價。新貨就模倉,貓店,精粉都差唔多
底灰可以手油架, AV出果D都係同你講可以手油, 不過講求效率, 就噴罐方便

油彩即係油畫顏料, 幾蚊一枝, 當然都有模型用,30蚊一枝...唔知有咩分別
可以用無毒油畫thinner開稀做滲線. 出界用返佢黎抹
係咪即係水性油都會出自己0既底灰比你油?
有,咪primer
鏡面係邊隻
好, 唔該晒

上水
頭先去左搵, 好似得mr. color 油性primer 田宮郡氏係咪無水性底灰?
av,ak有
你要手油定噴?
如果可以就手油, 唔得就噴都可以, 想for 水性雙星手油(附近搵唔到AV, 想試下用雙星先)
雙星冇乜印像有手油底油
一般油兵人用既先有出
咁即係買返呢啲噴底灰就ok?
仲有想問下, 呢隻係咪for 裝落噴筆噴?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞