小學生濫用「聰明藥」後患無窮 恐上癮患抑鬱

441 回覆
15 Like 42 Dislike
醒下 d藥係幫d本身聰明ge人集中溫書
你本身蠢食完都只係專注地蠢落去

大學識個大陸仔食藥讀書,好撚勁,不過個人傻傻地
之前有食開一排利他能
睇到呢個po諗緊係咪要食返
就黎DSE

巴打可唔可以賣d比我?我比多小小錢同你買
點解香港人可以咁低質
成班係到呻點解咁遲先知有呢隻藥
係咪真係咁想食呀 人地都講到明有好多副作用

同埋食左比你温書考試勁又點
去到要犧牲埋自己健康去換高分 吹捧考試制度到呢個地步
最後比你做到醫生律師金融才俊都只係因為讀書果幾年啪左呢啲聰明藥
無啪果時咪一樣變返蠢 根本唔會應付到果啲高資歷既工作
個社會就會比呢班靠藥上位既人充大頭
成個社會就會扭曲晒
蠢人有夠
點解香港人可以咁低質
成班係到呻點解咁遲先知有呢隻藥
係咪真係咁想食呀 人地都講到明有好多副作用

同埋食左比你温書考試勁又點
去到要犧牲埋自己健康去換高分 吹捧考試制度到呢個地步
最後比你做到醫生律師金融才俊都只係因為讀書果幾年啪左呢啲聰明藥
無啪果時咪一樣變返蠢 根本唔會應付到果啲高資歷既工作
個社會就會比呢班靠藥上位既人充大頭
成個社會就會扭曲晒

信食完會變聰明已經係蠢ge表現
見到班連登仔係咁求人賣藥俾佢
感嘆香港社會而家啲價值可以扭曲到咁
為咗考個爛鬼試出賣身體出賣靈魂

我有好幾樽係身,但我同你講普通人食係冇用,蠢人食都係冇用
因為R本身就係興奮劑,所以普通人食完會有反效果,蠢人食完就好似被人打完懵仔針咁
醒下 d藥係幫d本身聰明ge人集中溫書
你本身蠢食完都只係專注地蠢落去

冇病千祈唔好食

冇病千祈唔好食

同感
食完之後會有飽飽制制既感覺

我有好幾樽係身,但我同你講普通人食係冇用,蠢人食都係冇用
因為R本身就係興奮劑,所以普通人食完會有反效果,蠢人食完就好似被人打完懵仔針咁

我唔係要變醒,我要專注溫書,我正係會係考試之前食,我成日溫溫下書走去打飛機又搞下其他野
食過ritalin嘅人都知道最難頂就係無胃口,我三年前停咗食藥去外國讀書之後重咗成三十幾磅,以前食藥食到營養不良咁
講下食藥有咩好處啦。
你本身有adhd食完之後轉數會快好多,
比個數據大家做參考,
45題mc
食藥前45分鐘做曬,岩25
食藥後30分鐘做曬,岩35
全部無check卷

同埋食完之後組織能力會好好多,做說話食藥會屌打一堆人
其實仲有好多好處,一陣再打。
唔係鼓吹大家食藥,食完藥係會完全無胃口。
試過叫曬成枱鍾意食既野完全無胃口食,食曬之後想嘔

利申:已停藥2個月,睇完呢個post想重食,已睇醫生有adhd
Modafinil 香港都唔撚俾賣
利申:渴睡症
見到班連登仔係咁求人賣藥俾佢
感嘆香港社會而家啲價值可以扭曲到咁
為咗考個爛鬼試出賣身體出賣靈魂

為求目的不擇手段

我好肯定同各位將來考試既巴絲講
呢隻藥食完未必真係令你讀書勁
本身對讀書專注力低
你食完藥都係會專注係其他地方而非讀書考試
同埋某D人食完副作用好強
大學識個大陸仔食藥讀書,好撚勁,不過個人傻傻地

之前淘寶未嚴管果陣有R藥賣
300幾蚊好似
減肥加溫書一流
我頂到啲副作用
其實話就話隻隻並唔係幫人變聰明 但好明顯事實的確幫你讀書變得更加集中 即使你話隻藥唔係直接令成績變好 但如果要靠外在既物質去幫助你既話都係對其他冇使用過既人唔公平 讀書從來都唔應該靠其他物質 係自己對讀書既態度 你有正確既態度去讀書洗乜靠所謂既「聰明藥」

假如本身有Adhd呢
Maca 係唔係同一種效果
但無副作用?
減肥加溫書一流
我頂到啲副作用

心跳得極快
冇胃口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞