小學生濫用「聰明藥」後患無窮 恐上癮患抑鬱

441 回覆
15 Like 42 Dislike
估唔到食偉哥咁有用
將來全香港都係道友不是夢
食過R字頭果隻
Side effect真係好勁
唔係每個都可以忍到
利申 醫生開比我

同意
利申adhd患者

同意,食緊Ritalin, keep 住想嘔,有胃氣,食唔到野,手震,黎緊應該轉返Concerta

利申:ADHD 患者

食過就知唔好受
屋企仲有一堆
利申:ADHD患者

同意
利申adhd患者

同意,食緊Ritalin, keep 住想嘔,有胃氣,食唔到野,手震,黎緊應該轉返Concerta

利申:ADHD 患者

食過就知唔好受
屋企仲有一堆
利申:ADHD患者

係咪絲打
我想知有冇藥可以忍屎 次次考試都急屎

我之前有專注力不足,要食文中提嗰隻藥。

真係唔會變聰明

食完會呆呆滯濟,冇乜胃口。
食咗半年個人瘦咗好多,
醫生跟住開啲維他命丸開胃藥俾我。
食完會仲眼瞓
食耐咗仲有抑鬱症,嚇到個醫生唔敢再開俾我食(個醫生都開好重劑量)

真係好L危險架,千祈唔好食
本來都唔知
比佢咁SELL法搞到我都想買包黎啪

係 睇完篇新聞即刻想試下
以前食過R字頭,個兩年晏就唔係好洗食飯,成日都好似食唔落飯咁,啲藥力一過個人攰到暈低咁
本來都唔知
比佢咁SELL法搞到我都想買包黎啪

係 睇完篇新聞即刻想試下

x3
冇醫生處方點買

偉哥夠要prescription, 咪又係周街有
你食黎為咩姐?咪又係為左考好成績
考好成績有咩用呀?咪又係為左搵工
遲啲考完試都要做藥檢
點解父母唔諗下自己讀書嗰個年代啲人唔洗食藥都可以考到醫生律師,而自己啲仔女食咗藥都未必考到
點解我畢左業咁耐先有
重高達
痴線...靠藥先拎到醫生牌點樣醫病人
仲要有手震副作用
真係唔洗還咩 你飲咖啡精神完都累到仆街啦 on99

冇食藥又做到專業人士果D去到50歲應該上位上得好快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞