小學生濫用「聰明藥」後患無窮 恐上癮患抑鬱

441 回覆
15 Like 42 Dislike
有冇咩簡單啲既測試睇下自己會唔會有ADHD?
近呢幾年我轉注力差左好多
睇野又會不自覺咁skip晒中間啲內容
要好出力咁叫自己遂行睇
記性又差左好多

係腦一面想像1至20 每個數字都要諗幾秒
一分左心就要重頭黎過

要諗個字型 定心入面數已經得?
有冇咩簡單啲既測試睇下自己會唔會有ADHD?
近呢幾年我轉注力差左好多
睇野又會不自覺咁skip晒中間啲內容
要好出力咁叫自己遂行睇
記性又差左好多

一分左心就要重頭黎過

我細個係寫1至50冇得改睇下中間會錯幾多
利申:adhd
病既係個社會同埋啲家長
有乜可能比仔食呢啲藥
乜都走捷徑。。。

一分左心就要重頭黎過

我細個係寫1至50冇得改睇下中間會錯幾多
利申:adhd

咁我都有少少 自問思維跳躍
點先可以拎到醫生轉介信去公立醫院?我覺得自己有ADHD但係唔知點預約公立醫院睇醫生
點先可以拎到醫生轉介信去公立醫院?我覺得自己有ADHD但係唔知點預約公立醫院睇醫生

同求
食完 考個醫生
人生winner

月月十萬
區區小小side effect算係乜

食幾十年 同埋個個都食 你係蠢過人 食完都蠢過人嫁啦
今年year3 我本身gpa2.8
考試前一個禮拜食 gpa變左3.33
做人做狗自己簡

食完唔過4你食嚟把撚?
減肥加溫書一流
我頂到啲副作用

心跳得極快
冇胃口

我本身食開抑鬱藥都會咁
真心求
side-effect係咪可以變蠢?
有空間比自己蠢d
背野好入腦但速度唔夠快
求一星期劑量秒殺英文科

緊係有分別

點會冇呀,你比賽係講公平,你一個人食左藥可以令到你體能有短時間嘅提升。而家啲人咁樣食法,又係短時間提升腦部表,咁樣有咩分別

其實最後可能都係冇分別,因為個個都食,人類已完

sor 自膠

應該係點會有
留名幾個月後睇睇會唔會比政府禁
無既再
利申: 三十後重讀緊書
想知concerta同ritalin有咩分別 side effects係一樣?而且市面有唔同劑量有10到50一般食量幾多同點食法。
有冇話邊隻side effects勁d本身鍾意食野有冇話呢兩種邊隻冇咁影響胃口,懷疑有adhd成日一專注就好炆憎,而且個人又易眼訓訓冇15個鍾已經好攰又想訓,一精神個人又好爆好癲係難集中...
利申蠢人,只係想集中d

食過R字頭果隻
Side effect真係好勁
唔係每個都可以忍到
利申 醫生開比我

食完成日都好飽,唔洗點食飯

dnlm唔好亂食
會食到痴線
專注力下降就早啲抖啦
今年year3 我本身gpa2.8
考試前一個禮拜食 gpa變左3.33
做人做狗自己簡

人生太短,出手要更大

屌賭波tips啲slogan

依然是我最大!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞