小學生濫用「聰明藥」後患無窮 恐上癮患抑鬱

441 回覆
15 Like 42 Dislike
扮撚樣食晒禁藥係咪應該褫奪考試成績同學位然後補考
窮就真係抑鬱啦,呢D搏到入名校神科,大把錢仲點抑鬱
醒下 d藥係幫d本身聰明ge人集中溫書
你本身蠢食完都只係專注地蠢落去
合法途徑攞左大量vitamin R , 每日10-40mg任我較黎食
遲啲考公開試都要做身體檢查
我想知有冇藥可以忍屎 次次考試都急屎

Same 而家考試前唔敢食嘢 先冇屎痾
NZT
如果我早d知就好
係淘寶見過
隻藥提升集中力同反應
天生無能力食完都浪費
例如你食完禁藥都唔會跑得快過保特

唔好搵尖端班人黎比
ko ten 幾時會開班一齊食?
之前ADHD食過...
食完個人係好專注..但唔知做咩..
剩坐係個電腦前打開個word...但唔知要做咩..就咁坐幾個鐘.
好多side effect..又食量差又訓唔到又生瘡
隻藥提升集中力同反應
天生無能力食完都浪費

唔好搵尖端班人黎比

咁憑咩覺得食完藥會入到神科
隻藥提升集中力同反應
天生無能力食完都浪費

唔好搵尖端班人黎比

唔食無行,食左無壞
隻藥提升集中力同反應
天生無能力食完都浪費

唔好搵尖端班人黎比

中游既人食黎咪搏入u
上游既人食黎咪搏入神科
不過上游既人同中游下游人個玩法係唔同
認真。唔係for考試 想食一粒睇下個效果係點
新人類嘅出現
Keep住食黎溫書真係無用 考前啪一粒先有用
3粒鐘試卷 唔食藥可能岩岩好
食左藥手震住咁寫 check埋卷 2粒鐘做完走得人
但係藥力完係會崩潰 一日考幾科/考全日都係唔食得
利伸外國大學讀個時有食過下
吸風飲露
醒下 d藥係幫d本身聰明ge人集中溫書
你本身蠢食完都只係專注地蠢落去

好想睇下蠢人勁興奮專注咁做蠢事會點
之前喺美國 大學考試食piracetam
冇乜副作用 集中力高咗
食過R字頭果隻
Side effect真係好勁
唔係每個都可以忍到
利申 醫生開比我

同意
利申adhd患者

同意,食緊Ritalin, keep 住想嘔,有胃氣,食唔到野,手震,黎緊應該轉返Concerta

利申:ADHD 患者

食左Ritalin 差不多七年了,開頭經常嘔,而且冇胃口食飯超級辛苦,我嗰陣大概178cm高,體重跌到得返四十幾kg,醫生開一隻開胃藥俾我食飯前兩個鐘食,如果你哋唔係有需要嘅話真係唔好食
利申:ADHD患者
食多d啦垃圾仔 反正食完度廢既始終都係廢 仲成日呃自己 咩潛力潛能 笑死人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞