小學生濫用「聰明藥」後患無窮 恐上癮患抑鬱

441 回覆
15 Like 42 Dislike
呢d藥食左贏頭輸尾

十個有九個去自殺
呢d藥食左贏頭輸尾

十個有九個去自殺

其實瞓夠9小時加每日半個鐘帶氧已經有食左藥既效果,唔好為左賺時間去食

千祈唔好
唔好諗食左考dse

食半年已經精神出問題

dse要預備幾年,隻藥已經推左你去自殺
諗住 sale俾各共資中小學,仲要一次食三粒,日日食,識蝗語可免費。
呢d藥食左贏頭輸尾

十個有九個去自殺

你又知
對做野果陣快速上手有無幫助?(利申工程公司文員仔)

可以話有,但唔建議食
呢排讀書壓力有d大,表示想知邊到有得買
想食幾個月
成班垃圾要靠藥先做做到強化人
我本身就係新人類

可以話有,但唔建議食

🤔
屌 tdcs嗰個咪撚咁仆街啦

呢個係for drug resistant depression, 對佢地黎講可能會改善到cognition,depression既人cognition係會差d. 對普通人既效用都冇文獻證實有冇用。就算講緊用落depression既病人到,個結果都好fluctuate,根本未好到可以放入treatment guideline.
同埋主流一般都係講緊TMS lor

話想食ritalin/concerta果班人
咪on9啦

有冇諗過點解呢隻藥要處方先買得呀?因為佢危險呀!!

第一呢隻藥有潛在風險,例如誘發心律不正,思覺失調等。
未睇過醫生食陣間突然心律不正就

第二佢副作用唔細 上面巴絲都有講過冇胃口,體重下降,煩燥不安,心跳加速等等...... 如果你唔係想溫書既食完對住本書只會令你更加燥。佢只係增加專注力,唔係增強記憶力。

仲會上癮,隻藥化學成份係類似amphetamine咁。你一唔食就好似熄左制咁。你估食完唔使還架?藥力過左你只會攰到仆街,乜都做唔到諗唔到。即係你一日專心得嗰三個鐘然後其他時間就攰到乜都做唔到。如果你原本攰既,其實食完都唔會令你專心到

話唔食會執輸班撚屌,你地又唔去食amphetamine?

戴頭盔 上面啲野我發夢夢到咋
屌 tdcs嗰個咪撚咁仆街啦

呢個係for drug resistant depression, 對佢地黎講可能會改善到cognition,depression既人cognition係會差d. 對普通人既效用都冇文獻證實有冇用。就算講緊用落depression既病人到,個結果都好fluctuate,根本未好到可以放入treatment guideline.
同埋主流一般都係講緊TMS lor

話想食ritalin/concerta果班人
咪on9啦

有冇諗過點解呢隻藥要處方先買得呀?因為佢危險呀!!

第一呢隻藥有潛在風險,例如誘發心律不正,思覺失調等。
未睇過醫生食陣間突然心律不正就

第二佢副作用唔細 上面巴絲都有講過冇胃口,體重下降,煩燥不安,心跳加速等等...... 如果你唔係想溫書既食完對住本書只會令你更加燥。佢只係增加專注力,唔係增強記憶力。

仲會上癮,隻藥化學成份係類似amphetamine咁。你一唔食就好似熄左制咁。你估食完唔使還架?藥力過左你只會攰到仆街,乜都做唔到諗唔到。即係你一日專心得嗰三個鐘然後其他時間就攰到乜都做唔到。如果你原本攰既,其實食完都唔會令你專心到

話唔食會執輸班撚屌,你地又唔去食amphetamine?

戴頭盔 上面啲野我發夢夢到咋

我諗好多人都想增加專注力
提升工作效率

始終靠藥物唔係好方法
可以試下打坐
加上每日一小時帶氧運動
應該對專注力有幫助
lm
仲有冇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞