小學生濫用「聰明藥」後患無窮 恐上癮患抑鬱

441 回覆
15 Like 42 Dislike
[quote]
毒藥嚟架

Because this

會last幾耐藥效?
好過去補習
冇ADHD食Ritalin真係同食毒品冇分別
心跳加快反胃,唔好話訓,勁到你自己想搵野做,冇野做個時會焦慮,計錯時間食你第二日可以唔洗要

利申 有ADHD 食緊C字頭
求藥果d真係痴撚線
想買,邊度有
求藥果d真係痴撚線

人地要死,我地做咩要阻住人
邊到有
香港細佬個個啪撚到弱智,班蝗仲唔乘虛而入
由此可見,香港人將成績係放係自己條命之上。 副作用根本唔影響班痴線老豆老母買藥比細路食 教育問題
[quote]
毒藥嚟架

Because this

會last幾耐藥效?

3-6 hours
我都有上網買過modafinil 食完會訓唔到,好辛苦,想訓訓唔到,同埋心跳好似飲左十幾杯espresso 咁
香港細佬個個啪撚到弱智,班蝗仲唔乘虛而入

蝗表示:我也要吃
小三開始食
有成十二年
飲red bull
小三開始食
有成十二年

係食Ritalin
食都冇胃口
Xannax(唔知有冇串錯)食左係完全食唔丁飯
高價收購3個月劑量
有意請tg taylorchapman

出幾多

毒藥嚟架
唔好為咗個grade 就出賣自己身體

舊裝黎既屌你

呢個就係而定既新裝

毒藥嚟架

舊裝黎既屌你

好耐之前拎架而且停左藥
但真心想講一句
點解有ADHD係因為啲bb奶粉太多添加
令到啲b好細個個腦就發育唔均衡
所以先咁

係研究睇過
同埋自已諗
利申 讀寫+adhd+資優
痴撚線咁撚多人求藥
個腦冇料 轉幾快都係冇料到嫁啦

毒藥嚟架

舊裝黎既屌你

好耐之前拎架而且停左藥

啱啱大掃除都執咗三盒出嚟掉
食過ritalin concerta strattera
食藥真係好撚辛苦 又冇胃口 心跳又快 試過跳到140bpm 但因為嗰時adhd對情緒同其他方面都好大影響 迫於無奈就要食 睇開私家 concerta成五十蚊粒 睇睇下俾唔起 停咗藥
以前都俾同學唱過我食藥為考試 屌 講真有病都唔想 真係有adhd嘅人先會明adhd嘅生活幾唔方便 所以都有後悔停藥嘅 但冇理由食足一世 加上屋企人又反對用藥 不過主要原因都係因為冇錢

利申 adhd+gifted 中學先知
食得多依賴左就
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞