(有圖)旅行時發現女尊男卑就知一定係香港人...

401 回覆
2189 Like 95 Dislike
Why not both 港男港女都係垃圾
聽班仇男豬閪講野你地就仆街架啦
lm
真 唔可以當係應份
地位不同段關係唔方長
睇到上面班都唔知有冇拍過拖
惡到仆街既仇男絲教男人應該點做
就覺得而家連登好恐怖
下 明明就係你班惡毒豬閪搞先
撥亂反正都叫搞分化
我剩係睇唔過眼有班連登豬閪惡到仆街大搞一言堂姐
明明毒撚討論區比一班惡毒豬閪入侵搞到變哂質 鵲巢鳩佔
自我同化...明明日日都係老豆老母做晒畀佢地但係就自己代入個thread既主角,,,
題外話
其實講起女權主義(feminism),宜家我地更加應該提倡平等主義(Equalism)
冇錯女性以前個地位係好唔平等,畀男性少好多權利
但宜家女性個情况已經畀以前改善咗好多,係咪應該仲要畀佢繼續發大落去呢?
咁未會繼續係依個惡性循環(女比男欺壓》女權掘起》男比女欺壓》男權堀起》女比男欺壓...)繼續loop落去去?
男同女都有剛強同軟弱嘅一面,有時我哋諗唔到講咩可能就索性唔好講又會唔會更加有助兩性互相體諒?
個Defining 做得好,個core value 先可以建立得穩固

Sorry for 1999
好正,唔想變hehe壇,就要接受港女邏輯。
真係香港兩性關係嘅寫照。
Btw點様拖gip嗰時比個gip整親
真心想知
以前班高登絲打個個都好撚溫柔囉
又錄音叫連登仔起身又貼j圖比人j

而家就得返班惡到仆街既豬閪日日屌男人
顛覆哂我對絲打既印象

你班惡毒豬閪好心就走啦仆街
死返she.com咪出黎大聲就覺得代表女人啦
港女真係好嘔心
天生身體有缺陷
隻手拎唔到野

利申 港籍女性
所以有時港男係做多咗
block左佢算
無女人肯要所以癲左既最佳例子
下 點解叫你班仇男豬閪走就要變he.com?

點解你地會有種覺得自己代表女人既錯覺?
咩都黑面
其實大家有冇係依方面好好傾吓
再親嘅人都唔可以完全老奉㗎
你就真係正宗惡毒仇男女權豬閪例子啦 望到名知你留乜言
我有冇拍拖識我既人自然知啦
我叫條女幫我拎埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞