(有圖)旅行時發現女尊男卑就知一定係香港人...

401 回覆
2189 Like 95 Dislike
早兩日係函館,好厚積雪

我自己一直行,連續見到3 對情侶,同樣係 男人2手拉晒2 個29寸喼 + 女人橋埋手自己行,個男人睇見就覺得辛苦,因為好難行, 我知佢地係香港人當然係因為聽到廣東話

又見到D 日本情侶,真係大家一人拖一個喼,好sweet 咁一齊行

個反差真係好大

利申 我有女,唔使話我係毒撚
你沒西屌既
但你條女好弱雞,我會寧願自己拎埋當舉左鐵
最世界最低賤既雄性生物係咪拍緊拖既港男?
講緊我? 我早兩日係函館玩完

次次見到情侶 條女黑面 條仔個樣縮下縮下就知係香港人
唔止一次係日本機場遇到罵交港女
可能我見到其中一pair 係巴打你
我今次係自己獨遊咋巴打
我都你上落樓梯先幫手拎 其餘時間佢自己拎 路會係我
上落樓梯幫手呢個好合理,我都會做

但咁大風雪中,男人2手拉2 個大喼再加個女喺隔離橋埋雙手行,感覺真係好奴隸...
係台灣藥妝店
聽到有男人用普通話講: 我錢都給你了你還想怎樣
唔知係蝗定台仔
係台灣掃貨,斷估都係蝗掛
笑什麼 你也是⋯
Btw我真係寧願幫佢拎埋
佢本身又唔係行得快
拎多件又唔係辛苦好多
趕車趕飛機時
等佢拎不如我拎
臺支都有税, 所以狂掃
賤種港男
抵比臭雞食住
on9, 應該唔撚好理佢,講到明你跟唔到我就自己上機,迫佢快手跟住你呀嘛,d港女咪就係比你地寵出黎

唔好睇少d女人,掃貨果陣咪又係一袋二袋三四袋拎哂都健步如飛
你冇見過強國人?啲女人直頭係當男人係呀四
乜柒都係條仔拎,自己就同個fd一路行一路傾計
btw好睇唔起啲女人要男朋友拎野
自己有手有腳點解要人拎? 拎唔到就咪撚買咁多野
係canteen食飯隔離台大陸人傾bbq定打邊爐,男果班話要食乜食乜,叫d女去買,話呢d野係女人做
香港既話就調轉係男人買男人做,女人等食
因為好多港女當塊西係八達通
The man, the wife, the donkey and the 連登仔

Moral of the story

1. You cannot please every 連登仔
2. Whatever you do, there will be 連登仔 criticize you
3. So just do what you believe is right, and don't be distracted by 連登仔

粗重野不嬲我嚟 我未婚妻煮飯洗衫照顧我生活

有意見 ?
我諗應該係機價酒店旅費都係條仔包哂 最緊要貼錢又要做牛做馬 plan行程又比人嫌三嫌四 重點係夜晚返去無得扑野 掂下都發脾氣 屌你個閪 死港女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞