(有圖)旅行時發現女尊男卑就知一定係香港人...

401 回覆
2189 Like 95 Dislike
Year 1一定得18歲
再者18歲唔可以思想成熟
幾廿歲人都咁幼稚就死開啦
老個代係者
其實我無耐之前先開post講過我嘅感情狀況,果位小朋友好幽默。
冇男性肯發聲

Btw之前見巴打你屌某一位偽女權絲打屌得好過癮

我講既條件一定要月入十萬? 唔知邊個小朋友 下下都咁幼稚
用下腦都知係基本條件 用catgirl做例子已經好明顯
基本條件match咪可以一齊 一齊左先有所謂經歷同感情
但問題係依家好多情侶一開始既條件已經好懸殊 令到條女食住條仔 條女完全唔驚無左條仔

你同catgirl拍拖都會食住佢啦
上左岸得閒得濟咪撚鳩你班連登仔
發表下偉論又有人屌下咁幾好玩
其實唔出奇丫泡菜唻講
所以你就錯哂,都理解唔到我講咩。
你所講catgirl問題唔完全係樣度,就算catgirl變左靚女我都唔會鍾意。我頭一句就定義緊吸引點同條件,你咁答我表現左你唔明,露左底。
我可以俾一啲外在野吸引,當然人靚會容易吸引到人,但我唔會因爲靚而揀佢,我女朋友都唔係特別靚。
但係收入就真係你所講嘅外在條件,同我一定而d cup波以上先溝,一樣係on9。
你又提到好多情侶條件懸殊,我就真係睇唔到,有都係男好過女。邊個驚同條件無直接關係,同果個人點諗有關。
我無論同邊個一齊都唔會食住對方,感情唔係咁維持。
有排你學呀小妹妹。
真係睇到00後點睇愛情,仲覺得咁叫成熟,真係嚇死人。
點解D女仔成日話條仔唔上進,又唔檢討一下自己?
https://lih.kg/936951

我反而覺得係香港人先會好似樓主咁諗野
日本係一個父權,重男輕女既傳統社會,無得咁樣拎黎同香港比較就話香港係女尊男卑
有好多訪問問外國女仔都會覺得香港男仔係比較有風度,點解係一個環境惡劣底下一名男士有足夠能力付出勞動去額外幫助女士會係女尊男卑?唔係覺得呢位男士有風度先?
我覺得係自卑既人先會計較同諗呢啲問題
開口埋口話人小妹妹 最幼稚係你呢種人 我驚最尾發現我大過你添呀
你唔特別睇條件只係因為你本身無條件揀 普通人搵個普通女仔做女朋友 唔洗美化自己
你呢種唔可以話唔係愛情 但真正既愛情係雙方都有條件同對等而揀對方做另一半 再一齊發展有感情同經歷 唔係講緊收入幾多 波有冇d級 係一個人最本質既一樣野 簡單黎講個樣 最基本愛情產生既地方
當外貌呢樣對等左之後先有平等既感情關係 好多柒頭配靚女咪抵佢靚女食住
同一個答案我前面答左你,你理解唔到,我都無辦法。
如果你覺得,喂,而家商業社會,係講條件架啦。
我都講左,係無問題,只係我會祝你好運,因為女人係呢套玩法之中,天生係會折舊,我有責任提醒男士們呢個事實而已。
我好明白,賊佬一定係憎人叫救命的。
咁得意,假設我無條件揀 我無野答到你了
我條件唔係特別好的,但基本野都有,我係其他post都分享過,我無補充,其他巴打自己睇完識得評價。
咁你自己亂入幫口嘛,我當你同意果位小姐架啦!
折舊
20歲既柒毒窮去到50歲咪又係柒毒 最多唔窮
大把男人叫雞過世
男人會升值唔洗咁多廢中搵大陸雞埋單 被人呃曬成副身家 搵返後生溝唔到既港女咪得囉
淨係識怨女人點解食住自己點解條件好過自己
等你老左睇你條件幾好又點咪無人要
完全無港男諗住改變自己條件食返住女人轉頭
人,令自己變好,係為左令自己,同另一半過得更好。唔係要食住人架小妹妹
好驚,亂入人地之後發脾4
基本條件咪搵返普通女仔囉無人話你喎
但好多港男無條件又要搵靚女 俾人食住係應份㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞